Slėpti filtrus
Filters 0
Užsisakykite iki:
Filters 0
Hide filters
Filters 0
Sort by :
Filters 0

Lygumų slidinėjimas - vis labiau populiarėjanti žiemos sporto šaka. Šis sportas, kaip ir kitos aktyvios žiemos pramogos įpareigoja turėti atitinkamą aprangą bei inventorių. Norint sėkmingai mėgautis lygumų slidinėjimu, tikrai neapsieisite be pagrindinio šio sporto akcento - lygumų slidžių. Savaime suprantama, jog šiai žiemos pramogai reikalingos ir slidinėjimo lazdos, kokybiški slidinėjimo batai, apkaustai bei kita, slidinėjimui subalansuota įranga.

Mūsų asortimente lygumų slides be didelių pastangų išsirinks tiek šio žiemos sporto pradžiamoksliai, tiek profesionalai. Savo parduotuvės lankytojams galime pasiūlyti skirtingus lygumų slidžių modelius, suteikiančius galimybę slidinėti  ne tik skirtingose trasose, bet ir bet kuriuo pamėgtu stiliumi. Mūsų parduotuvės lentynose - slidės pritaikytos slidinėti klasikiniu stiliumi, slidinėjimo inventorius skirtas čiuožti laisvuoju stiliumi bei slidinėjo įranga, skirta slidinėti nepramintomis trasomis.  Todėl net neabejojame, kad tinkamą slidinėjimo inventorių suras visi, net ir kardinaliai skirtingus poreikius turintys čiuožėjai.

Galime pasiūlyti ne tik suaugusiems, bet ir vaikams skirtos slidinėjimo įrangos asortimentą. Jeigu neįsivaizduojate turiningo laisvalaikio be slidinėjimo pramogų, padovanokite kokybišką įrangą  tiek sau, tiek mažiesiems šeimos nariams ir paverskite šią pramogą visą šeimą vienijančiu pomėgiu. 

Kaip išsirinkti lygumų slides?

Nors vizualiai visos lygumų slidės atrodo labai panašiai ir iš pažiūros skiriasi tik slidžių spalva, tačiau iš tiesų, lygumų slidinėjimo inventorius yra labai skirtingas. Su lygumų slidėmis metai iš metų sportuojantiems profesionalams, išsirinkti tinkamas slides tikrai nėra  sudėtinga, nes jie puikiai supranta, kokiomis savybėmis vieno tipo slidės skiriasi nuo kito, kokios slidės tvirtos, o kokios pasižymi abejotina kokybe.

Pradedantiesiems, kurie dar tik mokosi lygumų slidinėjimo pagrindų, slidžių pasirinkimas gali tapti sunkiai įveikiamu iššūkiu. Trumpai aptarkime, kaip turėtų atrodyti individualius poreikius pateisinantis lygumų slidžių komplektas. Ir į kokias slidžių savybes reikėtų atsižvelgti įgyvendinant slidžių pasirinkimo procesą?

Slidės pritaikytos čiuožėjo slidinėjimo stiliui

Vyrauja trys pagrindiniai lygumų slidinėjimo stiliai:

  • Klasikinis stilius. Klasikiniam slidinėjimui rekomenduojama rinktis Classic stiliaus slides. Šis modelis yra pritaikytas tradicinėms trasoms, kurias galima rasti tiek mūsų šalyje, tiek populiariausiuose slidinėjimo kurortuose. Šioms slidėms būdinga itin natūrali, ėjimą primenanti čiuožimo technika (angl. step by step). Klasikinis slidinėjimo stilius primena populiarųjį šiaurietišką ėjimą. Skirtumas tik tas, kad ėjimas vyksta ne tik kojų ir lazdų, bet ir slidžių pagalba. Slidinėjant su tokio stiliaus įranga, slydimo procesas įgyvendinamas itin lengvai ir natūraliai. Siekiant ekstremalesnių pojūčių, su šiuo slidžių modeliu galima išvystyti ir pakankamai didelį greitį. Jeigu mėgstate čiuožti klasikiniu stiliumi, mūsų asortimente tikrai rasite gausų, klasikinio stiliaus lygumų slidžių asortimentą. Tiek klasikinės slidės vaikams, tiek suaugusiems, yra pažymėtos visame pasaulyje puikiai žinomais prekiniais ženklais, tokiais kaip Rossignol, Fischer ir pan. Todėl net neabejojame, kad išsirinkę bet kurį klasikinio stiliaus slidžių modelį, jo kokybe tikrai nenusivilsite. 
  • Slidinėjimas laisvuoju stiliumi. Skating lygumų slidinėjimo slidės - idealus pasirinkimas visiems čiuožėjams, kurie siekia maksimalios laisvės ir nori čiuožti laisvąja technika. Laisvo stiliaus slidės reikalauja šiek tiek geresnių slidinėjimo įgūdžių, todėl neturintiems patirties šį slidinėjimą reikėtų išbandyti ne iš karto. Skating lygumų slidės leidžia maloniai ir greitai skrosti sniego paviršiumi. Plačiose trasose, naudojant kokybišką slidinėjimo įrangą, įmanoma išvysti net 30 km/h greitį. Čiuožiant šio tipo įranga taip pat nesudėtingai galima susitvarkyti su staigių posūkių bei stačių įkalnių iššūkiais. Nors ši čiuožimo technika reikalauja šiek tiek kitokio atsispyrimo ir yra sudėtingesnė, tačiau ji garantuoja ne tik įdomų laisvalaikį, bet ir tikrai intensyvią sporto treniruotę. 
  • Slidinėjimas ne slidinėjimo trasose. Čiuožimas nepramintais, specialiai slidinėjimui nepritaikytais takais, vadinamas užmiesčio (angl. Backcountry) slidinėjimo stiliumi. Backcountry lygumų slidės tinka mėgėjams ir profesionalams, kurie nori savo čiuožimo įgūdžius išbandyti kuo natūralesnėje gamtos apsuptyje. Manevringos ir lengvos Backcountry slidės yra pritaikytos įvairiems žemės paviršiams, jomis drąsiai galima čiuožinėti esant skirtingoms sniego sąlygoms. Šis slidžių modelis sukurtas tikriems avantiūristams, kurie į slidinėjimo nuotykį išsiruošia kelioms dienoms ar net savaitėms. Tokio tipo slidės pagamintos iš tvarių, tačiau itin lengvų medžiagų, taip pat jos turi metalinius kraštelius. Čiuožiant tokio profilio slidėmis visada jausitės saugūs ir judrūs. Backcountry stiliaus slidės užtikrina labai panašų judėjimo procesą, kaip ir klasikinio stiliaus lygumų slidės. Pagrindinis šių slidžių skirtumas - klasikinio stiliaus slidės geriau slysta lygiagrečiose, tradicinėse slidinėjimo trasose, o Backcountry slidės maloniausiai čiuožia ant gilaus, šviežio sniego. Backcountry slidės pasižymi ypatingu universalumu, todėl turint tokių slidžių komplektą, slidinėjimo malonumą galima patirti bet kur, greta namų esančiame miške, laukuose ar kitoje pamėgtoje vietovėje.

Lygumų slidžių plotis

Renkantis slides, labai svarbus optimalus slidžių plotis. Siauresnės lygumų slidės yra pritaikytos tradicinėms, pramintoms trasoms. Platesnės slidės skirtos čiuožti nepramintais takais. Platesnis slidžių profilis suteikia ne tik gerą sukibimą, bet ir didesnį stabilumą. Dėl šios priežasties platesnėmis slidėmis patogiau slidinėti užmiestyje, miške ar kitoje, specialiai slidinėjimui nesubalansuotoje vietovėje.

Jeigu esate pradedantysis ir nesate tikras, kokio čiuožėjo stiliaus slidės Jums reikalingos, mūsų parduotuvėje galite įsigyti ir universalius lygumų slidžių modelius, kurie puikiai tinka visoms slidinėjimo situacijoms. 

Lygumų slidžių ilgis

Ieškant lygumų slidžių, reikėtų atkreipti dėmesį ir į visą slidės ilgį. Slidžių ilgis įprastai pasirenkamas atsižvelgiant į čiuožėjo ūgį bei svorį. Kiekvienas slidžių gamintojas dažniausiai pateikia tikslias dydžių lenteles, pagal kurias galima nuspręsti, kokio ilgio slidės reikalingos individualiu atveju. Vis tik, preliminariai galima teigti, jos slidės slystamojo paviršiaus ilgis turėtų būti bent 15 - 25 cm ilgesnis už čiuožėjo ūgį. Žinoma, ši taisyklė tikrai turi išimčių.

Trumpesnės slidės įprastai yra manevringesnės, todėl tokias slides neretai renkasi profesionalūs čiuožėjai, siekiantys maksimalaus slydimo efektyvumo. Tačiau pradedantiesiems skirtos slidės turi būti ilgesnės, nes jos užtikrina didesnį stabilumo pojūtį. Mažesnio ūgio, tačiau didesnio svorio čiuožėjas taip pat turėtų teikti pirmenybę ilgesnėms slidėms.  

Siekiame, kad mūsų parduotuvėje slidinėjimui skirtą įrangą be didelių pastangų galėtų rasti tiek profesionaliai šiuo žiemos sportu užsiimantys čiuožėjai, tiek pirmą kartą slidinėjimo malonumą pasiryžę patirti žmonės. Mūsų asortimente pateikiamas aukščiausio lygio varžyboms paruoštas inventorius už geriausią kainą, kuris neabejotinai pateisins preciziškos kokybės slidinėjimo įrangos ieškančių žmonių poreikius. Tikime, jog lygumų slidės profesionalams su naujausiomis techninėmis savybėmis, kurias rasite mūsų parduotuvėje, padės pasiekti pačių geriausių slidinėjimo rezultatų.

Įvairiems slidinėjimo stiliams pritaikytos lygumų slidės gera kaina siūlomos ir mėgėjams, kurie neturi išsikėlę labai didelių slidinėjimo tikslų, tačiau nori užsitikinti pačią komfortabiliausią slidinėjimo patirtį. Jeigu norite pasirūpinti ne tik kokybiškomis slidėmis, bet ir apkaustais, mūsų parduotuvėje rasite itin gausų slidinėjimo apkaustų asortimentą. Slidininkams skirtų prekių skiltyje didelis dėmesys skiriamas ir slidinėjimo batams bei slidinėjimo aprangai, todėl apsilankę mūsų parduotuvėje, nepatirdami didelių finansinių išlaidų galėsite suformuoti profesionalų slidininko įvaizdį nuo galvos iki kojų.