Atsižvelgiant į klientų pageidavimus patobulinta sudėtis
Klientai skundėsi, kad senesnės sudėties želės buvo per daug lipnios ir nepatogios valgyti bėgant. Kaip išsprendėme šią bėdą?
Sudėtį papildėme dviem stabilizatoriais:
‒ citrinų rūgštimi (yra ankstesniuose gaminiuose),
‒ natrio citratu (išgaunamu iš citrinų).
Koks rezultatas? 50 ragautojų patvirtino, kad naujos sudėties vaisių želės yra puikaus skonio, tirpsta burnoje ir visai nelimpa.
Vietoje užauginti produktai ‒ tokius mėgstame labiausiai
Negi nesmalsu, kur gaminamos šios vaisių želės? Pasak mūsų maisto papildų inžinierės Juliette, jos atkeliauja iš nedidelės gamyklos pietų Prancūzijoje, su kuria „Decathlon“ bendradarbiauja jau apie penkiolika metų.
Į sudėtį įeinantys obuoliai ir kriaušės auginami Prancūzijoje ‒ apie juos netrukus sužinosite daugiau. Cukrus taip pat iš Prancūzijos. Kiti vaisiai atkeliauja iš Europos šalių, kuriose pakankamai šilta jiems augti.
Kodėl vaisinių želių sudėtyje yra obuolių ir kriaušių?
Geras klausimas. Juk patys batonėliai yra citrusinių vaisių arba braškių ir spanguolių skonio. Nesijaudinkite, nieko įtartina nerezgame. Obuoliai ir kriaušės tėra mūsų recepto pagrindas. Šiuos vaisius pietų Prancūzijos soduose atrenka pirmiau paminėtas tiekėjas.
Gaminys daug ištvermės reikalaujančiam sportui
Jei treniruotė vyksta ilgiau nei tris valandas, mitybos specialistai per valandą pataria suvartoti 60 g angliavandenių (t. y. cukrų). Šiame 25 g vaisių želių pakelyje yra 21 g angliavandenių, iš kurių 16 g yra monosacharidai. Pirmąjį batonėlį siūlome suvalgyti pasportavus 30 minučių. Per valandą reiktų suvalgyti du tokius batonėlius (arba vieną batonėlį ir vieną želę) ir užsigerti izotoniniu gėrimu.
Labai patogu atidaryti ir uždaryti.
Pamirškite laikus, kai plastikinę batonėlio pakuotę tekdavo plėšti dantimis (ir dalis jos netyčia patekdavo į burną). Daugiau nebūsite priversti suvalgyti visą batonėlį vienu kartu, o likučius nepatogiai slėpti kišenėse.
Dėl lipnios juostelės batonėlio pakuotę atidaryti itin paprasta. Be to, konsistencija išlieka nepakitusi iki kito kąsnio.
Kam skirtos visos šios sudedamosios dalys?
● Cukrus ir maltodekstrinas ‒ energijai.
● Gliukozės sirupas ‒ konsistencijai.
● Glicerolis ‒ konsistencijai ir stabilumui.
● Pektinas ‒ konsistencijai. Tai standiklis, naudojamas uogienėms virti. Jo natūraliai yra vaisiuose.
● Malpigijų (tai puikios uogos!) milteliai ‒ vitaminui C.
Vitaminai B1, B3 ir B6 mažina nuovargį: kad po lenktynių nepritrūktų jėgų pozuoti nuotraukoms.
● Sudėtį patobulinome atsižvelgę į klientų pageidavimus.
NUTRITIONAL INFORMATION
nutritional information
Maistinė vertė: 100 g | 25 g (= 1 batonėlis)
Energinė vertė:334 kJ / 1418 kcal | 84 kJ / 355 kcal
Riebalai:< 0,5 g / < 0,5 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių:< 0,1 g / < 0,1 g
Angliavandeniai:82 g | 21 g
iš kurių cukrų: 66 g | 17 g
Baltymai:< 0,5 g | < 0,5 g
Druska: 0,48 g / 0,12 g
Vitaminas B1:0,66 mg (60 %)* | 0,165 mg (15 %)*
Vitaminas B3:9,6 mg (60 %)* | 2,4 mg (15 %)*
Vitaminas B6:0,84 mg (60 %)* / 0,21 mg (15 %)*
Vitaminas C:48,0 mg (60 %)* / 12,0 mg (15 %)*
*% rekomenduojama paros norma.
Tips for storage and maintenance
Storage tips
We recommend keeping these fruit jellies in a cool, dry place.