Atsižvelgiant į klientų pageidavimus patobulinta sudėtis
Klientai skundėsi, kad senesnės sudėties batonėliai buvo per daug lipnūs ir nepatogūs valgyti bėgant. Kaip išsprendėme šią bėdą?
Sudėtį papildėme dviem stabilizatoriais:
‒ citrinų rūgštimi (yra citrinose),
‒ natrio citratu (išgaunamu iš citrinų).
Koks rezultatas? 50 ragautojų patvirtino, kad naujos sudėties batonėliai puikaus skonio, tirpsta burnoje ir visai nelimpa.
Vietoje užauginti produktai ‒ tokius mėgstame labiausiai
Negi nesmalsu, kur gaminami šie batonėliai? Pasak mūsų maisto papildų inžinierės Juliette, jie atkeliauja iš nedidelės gamyklos pietų Prancūzijoje, su kuria „Decathlon“ bendradarbiauja jau apie penkiolika metų.
Į sudėtį įeinantys obuoliai ir kriaušės auginami vietoje ‒ apie juos netrukus sužinosite daugiau. Cukrus taip pat iš Prancūzijos. Kiti vaisiai importuojami iš Europos šalių, kuriose tinkamas klimatas jiems augti.
Kodėl vaisinių batonėlių sudėtyje yra obuolių ir kriaušių?
Geras klausimas. Juk patys batonėliai citrusinių vaisių arba braškių ir spanguolių skonio. Nesijaudinkite, nieko įtartina nerezgame. Obuoliai ir kriaušės tėra mūsų recepto pagrindas. Šiuos vaisius pietų Prancūzijos soduose atrenka pirmiau paminėtas tiekėjas.
Gaminys daug ištvermės reikalaujančiam sportui
Jeigu treniruotė vyksta ilgiau nei tris valandas, mitybos specialistai per valandą pataria suvartoti 60 g angliavandenių (t. y. cukrų). Šiame 25 g vaisiniame batonėlyje yra 21 g angliavandenių, iš jų 16 g monosacharidų (būtent jie energijos suteikia greičiausiai). Pirmąjį batonėlį siūlome suvalgyti pasportavus 30 minučių. Per valandą reiktų suvalgyti du tokius batonėlius (arba vieną energinį batonėlį ir vieną vaisinį) ir užsigerti izotoniniu gėrimu.
Labai patogu atidaryti ir uždaryti.
Pamirškite laikus, kai plastikinę batonėlio pakuotę tekdavo plėšti dantimis (ir dalis jos netyčia patekdavo į burną). Daugiau nebūsite priversti suvalgyti visą batonėlį vienu kartu, o likučius nepatogiai slėpti kišenėse.
Dėl lipnios juostelės batonėlio pakuotę atidaryti itin paprasta. Be to, konsistencija išlieka nepakitusi iki kito kąsnio.
Kam skirtos batonėlio sudedamosios dalys?
● Cukrus ir maltodekstrinas ‒ energijai.
● Gliukozės sirupas ‒ konsistencijai.
● Glicerolis ‒ konsistencijai ir stabilumui.
● Pektinas ‒ konsistencijai. Tai standiklis, naudojamas uogienėms virti. Jo natūraliai yra vaisiuose.
● Malpigijų (tai puikios uogos!) milteliai ‒ vitaminui C ir mineralams.
Vitaminai B1, B3 ir B6 mažina nuovargį: kad po lenktynių nepritrūktų jėgų pozuoti nuotraukoms.
● Sudėtį patobulinome atsižvelgę į klientų pageidavimus.
Sporto papildų ateitis: ekologija ir geras skonis
Aube, sudėties inžinierius:
„Sudedamąsias gaminių dalis parenkame remdamiesi ne vien teisės aktais. Pamažu atsisakome nenatūralių priedų. Sudedamąsias gaminių dalis ir priedus vertiname pagal jų poveikį etikai, aplinkai ir sveikatai. Taip pat stengiamės, kad mūsų gaminių sudėtis būtų kuo paprastesnė.“
Braškių skonio batonėlio maistingumas
Maistingumas:100 g | 25 g (= 1 batonėlis)
Energinė vertė:334 kJ / 1418 kcal | 84 kJ / 355 kcal
Riebalai:< 0,5 g | < 0,5 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių:< 0,1 g | < 0,1 g
Angliavandeniai:82 g | 21 g
iš kurių cukrų:66 g | 17 g
Baltymai:< 0,5 g | < 0,5 g
Druska:0,48 g | 0,12 g
Vitaminas B1:0,66 mg (60 %)* | 0,165 mg (15 %)*
Vitaminas B3:9,6 mg (60 %)* | 2,4 mg (15 %)*
Vitaminas B6:0,84 mg (60 %)* / 0,21 mg (15 %)*
Vitaminas C:48,0 mg (60 %)* | 12,0 mg (15 %)*
*% rekomenduojamos paros normos.
Citrusinių vaisių skonio batonėlio maistingumas
Maistingumas:100 g | 25 g (= 1 batonėlis)
Energinė vertė:337 kJ / 1433 kcal | 84 kJ / 358 kcal
Riebalai:< 0,5 g | < 0,5 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių:< 0,1 g | < 0,1 g
Angliavandeniai:84 g | 21 g
iš kurių cukrų: 63 g / 16 g
Baltymai: < 0,5 g | < 0,5 g
Druska:0,24 g | 0,06 g
Vitaminas B1: 0,66 mg (60 %)* | 0,165 mg (15 %)*
Vitaminas B3:9,6 mg (60 %)* | 2,4 mg (15 %)*
Vitaminas B6:0,84 mg (60%)* / 0,21 mg (15%)*
Vitaminas C:48,0 mg (60%)* | 12,0 mg (15%)*
*% rekomenduojamos paros normos.
Juodųjų serbentų skonio batonėlio maistingumas
Maistingumas:100 g | 25 g (= 1 batonėlis)
Energinė vertė:333 kJ / 1414 kcal | 83 kJ / 354 kcal
Riebalai:< 0,5 g | < 0,5 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių:< 0,1 g | < 0,1 g
Angliavandeniai:82 g | 21 g
iš kurių cukrų:65 g | 16 g
Baltymai:< 0,5 g | < 0,5 g
Druska:0,40 g | 0,10 g
Vitaminas B1:0,66 mg (60 %)* | 0,165 mg (15 %)*
Vitaminas B3:9,6 mg (60 %)* | 2,4 mg (15 %)*
Vitaminas B6:0,84 mg (60 %)* / 0,21 mg (15 %)*
Vitaminas C:48,0 mg (60 %)* | 12,0 mg (15 %)*
*% rekomenduojamos paros normos.
Kriaušių skonio batonėlio maistingumas
Maistingumas:100 g | 25 g (= 1 pakelis)
Energinė vertė: 328 kJ / 1394 kcal | 82 kJ / 349 kcal
Riebalai:< 0,5 g | < 0,5 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių:< 0,1 g | < 0,1 g
Angliavandeniai:82 g | 21 g
iš kurių cukrų:64 g / 16 g
Baltymai:< 0,5 g | < 0,5 g
Druska:0,09 g | 0,02 g
Vitaminas B1:0,66 mg (60 %)* | 0,165 mg (15 %)*
Vitaminas B3:9,6 mg (60 %)* | 2,4 mg (15 %)*
Vitaminas B6:0,84 mg (60 %)* / 0,21 mg (15 %)*
Vitaminas C:48,0 mg (60 %)* | 12,0 mg (15 %)*
*% rekomenduojamos paros normos.
Tips for storage and maintenance
Storage tips
We recommend keeping these fruit jellies in a cool, dry place.