Slėpti filtrus
Filters 0
Užsisakykite iki:
Filters 0
Hide filters
Filters 0
Sort by :
Filters 0

Slidinėjimo sportui skirti akiniai - ne tik stilingas slidininko įvaizdžio akcentas, bet ir efektyvi priemonė, kuri užtikrina gerą matomumą blogu oru. Slidinėjimo akinių asortimentas, kurį rasite mūsų parduotuvės lentynose, nenuvils net ir tokių slidinėjimo entuziastų, kurie slidinėjimo akiniams kelia pačius didžiausius reikalavimus. 100% apsauga nuo UV spindulių, iki smulkmenų apgalvotas dizainas, apsauga nuo rasojimo, nepriekaištingas matomumas tiek sningant, tiek per rūką - tik keli iš daugelio privalumų, kurių galite tikėtis pasirinkę slidinėjimo akinius iš Decathlon asortimento.

Mūsų parduotuvėje rasite ir unikalia gamybos technologija pagrįstus slidininkų ir snieglentininkų akinius, praturtintus fotochrominiais gaubiančiais lęšiukais. Itin universalūs fotochrominiai lęšiai efektyviai prisitaiko prie bet kokių oro sąlygų, todėl su tokiais akiniais Jūsų slidinėjimo kokybei nepakenks nei pernelyg saulėti, nei debesuoti orai. Taip pat tokie akiniai puikiai tinka slidininkams, kurie nešioja korekcinius akinius. Tikrai žinome, jog slidinėti slidėmis ar snieglentėmis mėgsta ne tik suaugę žmonės, bet ir vaikai. Todėl mūsų asortimente rasite itin plačią bei kontrastingą, berniukams, mergaitėms ir net kūdikiams skirtų akinių įvairovę. Jeigu planuojate atidaryti slidinėjimo sezoną ir iki pilnos laimės trūksta stilingų ir funkcionalių slidinėjimo akinių, kviečiame į svečius!

Skirtingi slidinėjimo akiniai turi savitų, tik jiems būdingų savybių. Nors iš pažiūros visi kalnų slidinėjimo akiniai yra panašūs, tačiau jų funkcionalumas ir pritaikymo galimybės - skiriasi. Slidinėjant kalnuotose vietovėse, mūsų akys susiduria su įvairiais dirgikliais, kurių įprastai nejaučiame būdami žemumoje. Kalnuose mūsų laukia ne tik smagios slidinėjimo pramogos, bet ir intensyvesni saulės spinduliai, stiprus vėjas bei kitos, akis ašaroti priverčiančios aplinkybės.  Norint apsaugoti akis nuo vėjo, sniego ir kitų dirgiklių, būtina pasirūpinti kokybiška akių apsauga - slidinėjimo akiniais. Tačiau, kaip išsirinkti tinkamus slidinėjimo akinius? Ir kokioms, žiemos sportui skirtų akinių savybėms, reikėtų skirti ypatingą dėmesį?

Slidinėjimo akinių lęšių forma

Slidinėjimo akinių lęšių yra įvairių formų. Populiariausi lęšių variantai - cilindriniai ir sferiniai. Apžvelkime šių formų privalumus ir trūkumus.

  • Cilindriniai. Cilindro formos lęšis yra išlenktas horizontaliai, iš kairės į dešinę, per akis ir veidą. Vis tik, šios formos lęšiukai, žvelgiant iš vertikalios padėties, yra visiškai plokšti, neišgaubti. Todėl slidinėjimo akiniai su cilindriniais lęšiais šiek tiek sumažina periferinį regėjimą. Nors slidinėjimo akiniai su cilindro formos lęšiukais šiek tiek sumažina matymo kampą, tačiau jie pakankamai efektyviai saugo akis ir dažniausiai pasižymi palankia kaina.
  • Sferiniai lęšiai.  Sferinis lęšiukas yra išlenktas tiek horizontaliai, tiek vertikaliai, todėl jį naudojant galima mėgautis puikiu periferiniu matymu. Dažniausiai slidinėjimo akiniai su sferiniu lęšio modeliu yra brangesni už cilindrinius lęšius turinčius akinius, tačiau jie visiškai neiškraipo vaizdo, mažiau akina, suteikia platesnį matymo lauką.

Slidinėjimui ir snieglenčių sportui skirtų akinių ventiliacija

Tiek čiuožiant slidėmis, tiek snieglentėmis, akiniai labai dažnai rasoja. Karštai kūno temperatūrai susimaišius su šaltu oru, susidaro kondensatas, kuris įtakoja rasojimą, ir ,savaime suprantama, prastą matomumą. Todėl kokybiški slidinėjimo akiniai dažniausiai yra papildyti vieno ar kito tipo ventiliacine sistema, kuri užkerta kelią rasojimo procesams. Norint išvengti akinių aprasojimo nemalonumų, reikėtų rinktis akinius, kurie turi bent vieną iš šių savybių:

  1. Nuo aprasojimo apsaugančią dangą. Vidutinei ir aukštesnei klasei priskiriami slidinėjimo akiniai dažnai būna padengti specialia, nuo aprasojimo apsaugančia danga, kuri efektyviai sumažina šio proceso riziką.
  2. Dvigubus lęšius. Beveik visuose, net ir ekonominei klasei priklausančiuose akiniuose, yra integruotas ne viengubas, o dvigubas lęšis, kuris taip pat efektyviai kovoja su rasojimu.
  3. Ventiliacijos angas. Didesni tarpai šonuose, viršuje ir apačioje užtikrina geresnę ventiliaciją ir saugo nuo aprasojimo. Vis tik, didelis pralaidumas ne visada yra privalumas, ypač esant itin atšiaurioms oro sąlygoms.
  4. Ventiliatorius. Kai kurie, aukščiausius kokybės standartus atitinkantys akiniai savo komplektacijoje turi nedidelius, baterijų pagalba veikiančius ventiliatorius. Ventiliatoriaus veikimas gali būti reguliuojamas bet kuriuo metu, pavyzdžiui slidinėjant ar kylant keltuvu į kalną.

Akiniai slidinėjimui ir jų šviesos pralaidumas

Akiniuose esantys lęšiukai ir jų spalva lemia, kokioms slidinėjimo sąlygoms akiniai yra tinkami. Šviesos kiekis, kuris pasiekia mūsų akis pro lęšį, yra išreiškiamas VLT rodikliu. Šviesesnis lęšio atspalvis pasižymi didesniu VLT rodikliu, nes pro jį transliuojamas didesnis šviesos kiekis. Geltonas, žalias, oranžinis, rožinis ar kitų, ryšių spalvų lęšio tipas labiau yra pritaikytas debesuotai, ūkanotai aplinkai. Analogiškai, tamsūs atspalviai, tokie kaip mėlyni ar pilki, pasižymi mažesniu VLT rodikliu ir patikimai saugo akis nuo ultravioletinių saulės spindulių. Naktiniams slidinėjimo pomėgiams tinka visiškai skaidrūs lęšiai, kurie išryškina reljefą tamsiuoju paros metu. Jeigu nenorite nuolat baimintis dėl kintančių, nepastovių oro sąlygų ir norite pajusti visapusišką slidinėjimo komfortą bet kokiu oru, racionaliausias sprendimas - fotochrominiai akiniai. Fotochrominius lęšius turintys akiniai, keičia savo atspalvį pagal gaunamų ultravioletinių spindulių kiekį. Tokie akiniai pasižymi ypatingu universalumu ir prisitaikymu prie bet kokių oro sąlygų.  

Jau išsiaiškinome, kad tinkamai pasirinkti slidinėjimo akiniai apsaugo akis nuo sniego, vėjo bei kitų pavojų, slypinčių kalnuose ir ženkliai pagerina slidinėjimo kokybę. Mūsų parduotuvių tinkluose ir internetinėje parduotuvėje, be jokios abejonės, rasite platų slidinėjimo akinių pasirinkimą už gerą kainą. Čia parduodami patogūs, itin funkcionalūs ir kokybiški akiniai, pritaikyti skirtingoms oro sąlygoms, kurie praverčia įvairiausiose slidinėjimo trasose. Vieni iš populiariausių - slidinėjimo akiniai su keičiamais lęšiais. Šie akiniai gali užtikrinti nepriekaištingą matymą tiek saulėtomis, tiek ūkanotomis dienomis. Taip pat tai yra vienas iš akinių modelių, kurį galima nešioti kartu su korekciniais akiniais. Todėl juos itin pravartu turėti slidinėjimą dievinantiems žmonėms, turintiems tam tikrus regėjimo sutrikimus.  Tikrai žinome, kad slidininko akiniai turi būti patogūs, bet tuo pačiu ir stilingi. Kaip tik todėl, siūlome naujausias mados tendencijas atspindinčius akinių variantus, kurie pasirūpins, kad slidinėdami atrodytumėte nepriekaištingai. Žiemos sporto prekių asortimentą papildo ir kiti, kiekvienam slidininkui aktualūs gaminiai. Slidinėjimo kelnės, avalynė ir kito tipo drabužiai, nešiojami slidinėjimo metu. Užsukite į mūsų parduotuvę ir vienoje vietoje išsirinkite viską, ko reikia smagiausioms žiemos pramogoms. O jeigu negalite išsirinkti iš plataus asortimento, kreipkitės į mus, ir mes mielai padėsime surasti prekes, kurios pateisins visus Jūsų poreikius.