Slėpti filtrus
Filters 0
Užsisakykite iki:
Filters 0

Stovyklavimas – pati smagiausia pramoga gamtoje, kurią įprastai mėgsta tiek suaugę, tiek vaikai. Tačiau norint, kad stovyklavimas būtų ne tik smagus, bet ir maksimaliai komfortabilus, reikia pasirūpinti kokybiška bei funkcionalia stovyklavimo įranga. Miegmaišis – labai svarbus stovyklavimo komponentas, kuris suteikia galimybę mėgautis namų jaukumui ir šilumai prilygstančiu poilsiu atvirose erdvėse. O mūsų asortimente tikrai galite rasti labai gausų ir kontrastingą miegmaišių pasirinkimą, pritaikytą pačioms įvairiausioms stovyklavimo sąlygoms. Taigi, objektyviai įvertinkite savo stovyklavimo įpročius, išsirinkite tinkamiausią variantą ir leiskitės į įspūdžių bei komforto kupiną nuotykį gamtoje.

Gamtos mylėtojams galime pasiūlyti tiek standartinius, tiek papildomomis funkcijomis praturtintus miegmaišius, kuriuos visada lydi nepriekaištinga kokybė ir palanki kaina. Turistiniai miegmaišiai, kuriuos rasite mūsų asortimente pateisins visus, į ilgus gamtos žygius dažnai išsiruošiančių stovyklautojų poreikius.
Mumijos formos, sintetinį užpildą turintys miegmaišiai suteikia galimybę šiltai miegoti vyraujant 0°C ar net - 5°C temperatūrai. Tokie miegmaišiai puikiai atlieka „husky“ tipo, su itin žema temperatūra puikiai kovojančios miegojimo įrangos paskirtį. Šiuolaikiška gamybos technologija pagrįsti, aukštos kokybės pūkiniai miegmaišiai su specialiu gobtuvu išlaiko šilumą netgi kai drėgna. O aukštesnei, 15°C ar net 20°C temperatūrai pritaikyti vasariniai miegmaišiai neleidžia sukaisti palapinėje ir pasirūpina abejonių nekeliančio komforto temperatūra.
Turistinių miegmaišių asortimento gretas taip pat reikšmingai papildo ir pasyvesniam poilsiui gamtoje pritaikyti miegmaišiai. Daugiafunckiniai, čiužinio ir anktlodės paskirtį atliekantys miegmaišiai - idealus sprendimas komforto ištroškusiems stovyklautojams. Tokių tipų miegmaišių galvos dalis platesnė nei kojų, taigi jausitės ne tik patogiai, bet ir erdviai. O korėtos struktūros čiužinys, kuriuo taip pat yra praturtinti tokie miegmaišiai, garantuoja poilsį lyg minkštoje lovoje. Miegmaišis su integruotu čiužiniu - puiki idėja patogumą vertinantiems romantikams, kurie nori nakvoti po atviru dangumi.
Tikrai nepamirštame ir mažųjų stovyklautojų, kuriuos visada džiugina mūsų spalvingi ir žaismingi vaikiški miegmaišiai. Miegmaišiai vaikams, kuriuos rasite Dechatlon parduotuvėje yra lengvi, pakankamai šilti, praktiški ir kompatiški. Vaikiški miegmaišiai gaminami pasitelkiant specialią technologiją, kurios dėka miegmaišis auga kartu su vaiku. Taigi tokio tipo miegmaišius tikrai drąsiai galima pirkti net ir itin greitai augantiems vaikams.
Kruopščiai suformuotas Dechatlon miegmaišių asortimentas yra pritaikytas tiek patiems išrankiausiems, tiek patiems jauniausiems stovyklautojams. Net neabejojame, kad mūsų parduotuvėje įsigytas miegmaišis bus naudingas ir ilgaamžis stovyklavimo atributas kiekvienam gamtos mylėtojui.

Nusprendus įsigyti vieno ar kito tipo miegmaišį, visų pirma reikėtų įvertinti, kokia oro temperatūra dažniausiai planuojate jį naudoti. Taip pat svarbu pasirinkti optimalią miegmaišio formą. Renkantis miegmaišį būtent miegmaišio formai reikėtų skirti ypatingą dėmesį, nes ji įtakoja miegojimo pozicijos padėtį, miegmaišio dydį ir šilumos izoliacijos savybes. Pagrindinės miegmaišio formos yra šios:

  • Stačiakampio forma.Šios formos miegmaišiai dažniausiai yra pakankamai erdvūs. Jie suteikia nemažai vietos tiek kojoms, tiek rankoms. Nusprendus įsigyti tokio tipo miegmaišį tikrai galėsite patogiai miegoti pačiomis įvairiausiomis pozicijomis. Nemaža dalis stačiakampio formos miegmaišių pilnai atsisega, todėl juos galima naudoti kaip antkoldę arba patogiai sujungti su kita miegojimo įranga. Nors tokio tipo miegmaišiai suteikia nevaržomo judėjimo privalumą, tačiau jie nepasižymi pačiomis patikimiausiomis šilumos izoliacijos savybėmis. Taip pat dažniausiai jie užima nemažai vietos. Todėl šie miegmaišiai nėra pats geriausias pasirinkimas atšiauriomis oro sąlygomis ar keliaujant su dviračiu.
  • Statinės forma.Statinės, kitaip vadinamos pusiau stačiakampio formos miegmaišis yra tarpinis variantas tarp stačiakampio ir kokono formos miegui skirtos įrangos. Statinės formos miegamaišis išsiskiria šiek tiek siaurėjančia konstrukcija. Šis miegmaišis siaurėja ties pečių sritimi ir puikiai apsaugo nuo skersvėjo. Todėl šio tipo miegmaišiai pasižymi patikimesniais šilumos izoliacijos rodikliais, nei stačiakampio formos miegui skirtos turizmo prekės. Lyginant su stačiakampio forma, statinės forma nesuteikia tiek daug erdvės rankoms, tačiau kojoms ji suteikia nevaržomą judėjimo laisvę.
  • Mumijos forma.Mumijos, kitaip vadinamo kokono tipo miegmaišiai - racionalus sprendimas visiems stovyklautojams, kurie ieško geriausio šilumos ir svorio santykio. Mumijos forma užtikrina puikią šilumos izoliaciją ir nepriekaištingą apsaugą nuo vėjo. Taigi tokie miegmaišiai gali būti naudojami ir išskirtinai vėjuotoje, ir itin atšiaurioje aplinkoje. Puikūs šilumos izoliacijos rodikliai ir lengvas svoris - itin aktualūs miegmaišio privalumai kiekvienam, į ilgą kelionę išsiruošusiam nuotykių ieškotojui. Dėl šios priežasties tiek žieminiai miegmaišiai, tiek miegmaišiai, skirti leistis į ilgą žygį pėsčiomis dažniausiai yra būtent mumijos formos.
  • Dviguba stačiakampio forma.Dvigubos stačiakampio formos miegmaišiai, paprasčiau vadinami tiesiog dviviečiais - miegmaišio tipas, kurį dažniausiai renkasi poros arba šeimos. Tokių tipų miegmaišių galvos dalis ir kojoms skirta vieta yra labai plačios. Priklausomai nuo matmenų, erdvūs dviviečiai miegmaišiai gali sutalpinti 2 suagusius žmones arba 3 ar net 4 mažuosiuos stovyklautojus. Dviviečiai miegmaišiai pasižymi erdvia konstrukcija, tačiau šios miegui skirtos priemonės labiau tinka smagioms, neįpareigojančios šeimos išvykoms ir nesikandžiojančiai oro temperatūrai.

Mūsų parduotuvėje galima rasti visų formų, skirtingos medžiagos ir įvairių dydžių miegmaišius pagrįstus racionalia kaina. Taigi, visai nesvarbu ar planuojate grandiozinius žygius ar ruošiatės į atpalaiduojančią savaitgalio išvyką gamtoje, Dechatlon asortimente tikrai turėsite iš ko pasirinkti.

Miegmaišis - vienareiškmiškai pati svarbiausia miegojimo įranga gamtoje. Visgi, susiduriant su specifinėmis oro sąlygomis arba siekiant papildomo komforto, pagrindinės miegojimo įrangos arsenalą reikėtų papildyti ir kitomis priemonėmis. Papildomi daiktai, kurie tikrai padės sukurti maksimalų poilsio gamtoje komfortą yra šie:

Nauja palapinė – ilgalaikė investicija, todėl jos pasirinkimui reikėtų skirti ypatingą dėmesį. Įgyvendinant naujos palapinės pasirinkimo procesus visų pirma reikėtų atkreipti dėmesį į palapinės technines savybes. Pagrindiniai parametrai, į kuriuos reikėtų atsižvelgti:

  • Kelioninė pagalvė.Stovyklavimui puikiai tinka tiek pripučiamos, tiek kamšalą turinčios pagalvės. Kamšalą turinčios turistinės pagalvės leidžia reguliuoti jos standumą ir reiškmingai patobulina poilsio ritualus. O pripučiamos pagalvės neužima daug vietos ir puikiai tinka pėsčiomis ar dviračiu keliaujantiems žmonėms.
  • Miegmaišio įdėklas.Iš merino vilnos ar kitos kokybiškos medžiagos pagaminti įdėklai optimizuoja miegmaišio higieniškumą ir šiluminį efektyvumą. Nusprendus įsigyti tokį įdėklą, jo formą ir matmenis reikėtų priderinti prie jau naudojamos miegojimo įrangos, kitu atveju - ši priemonė nebus naudinga.
  • Vandeniui atsparus užvalkalas miegmašiui.Neperšlampamas užvalkalas yra vertingas daiktas stovyklaujant lietingose ir drėgnose vietovėse. Optimaliausias variantas - universalaus dydžio užvalkalas, kurio galvos dalis yra platesnė nei kojų ir užtrauktukas įprastai tik vienoje vietoje. Tokio tipo užvalkalai lengviausiai reguliuojami ir talpina ne tik miegmaišį, bet ir čiužinį.

Net ir didžiausią stovyklavimo patirtį turintys gamtos mylėtojai nevisada gali nuspėti kokia temperatūra juos lydės stovyklaujant. Juk kaip tyčia toli nuo namų labai dažnai prireikia to, ko nėra po ranka. Mūsų parduotuvėje nesudėtingai pasiruošite visoms gamtos išdaigoms ir visada galėsite mėgautis palankia stovyklavimo įrangos kaina.