Tinklinio kamuoliai

Rodyti filtrus
36 Produktai

Salės ir paplūdimio tinklinio kamuoliai

Tinklinis - neįtikėtinai visame pasaulyje populiari sporto šaka, kurią dievina tiek vyrai, tiek moterys. Tinklinio žaidimas tinka įvairaus amžiaus ir įgūdžių žmonėms, todėl jį žaisti gali visi, kas tik nori. Nors daugelis žmonių tinklinį renkasi pramogų ir laisvalaikio tikslams, tačiau tikrai yra ir tokių, kurie šiuo sportu užsiima profesionaliai. Dėl šios priežasties, visame pasaulyje dažnai rengiami paplūdimio ar salės tinklinio turnyrai, kuriuose šio sporto entuziastai varžosi tarpusavyje ir pelno įvairius titulus.

Be abejo, pagrindinis tokio žaidimo akcentas - tinklinio kamuolys. Todėl mūsų pasiūloje tikrai rasite itin plačią tinklinio kamuolių įvairovę. Kontrastingame asortimente - paplūdimio ir salės tinklinio kamuoliai, pritaikyti tiek laisvalaikiui, tiek profesionalioms varžyboms. Mūsų parduotuvėje rasite geriausius prekinius ženklus, tokius kaip Molten, Wilson, Kipsta ir pan. Todėl net neabejojame, kad pasirinkto gaminio kokybe ir ilgaamžiškumu tikrai liksite patenkinti.

Puikiai žinome, kad tinklinio žaidimui negali atsispirti ir mažieji sportininkai, todėl siūlome ir mažesnio dydžio kamuolius, su kuriais salėje ar paplūdimyje smagiai galės žaisti ir patys mažiausi vaikai. Beje, mūsų internetinėje parduotuvėje galima rasti ir kitų, tinklinio pramogoms subalansuotų prekių.

Planuojate dalyvauti paplūdimio tinklinio turnyruose ir ieškote stilingos bei patogios tinklinio aprangos? O galbūt tinklinio treniruotėms reikalinga nauja, komfortabili avalynė? Čia tikrai galite įsigyti visas prekes, ir, žinoma, tik optimaliausiomis kainomis!

Kokybiškas kamuolys yra esminis tinklinio žaidimo komponentas, be kurio ši pramoga būtų tiesiog neįmanoma. Tinklinio kamuolių pasiūloje šiais laikais galima rasti skirtingų prekinių ženklų, dydžių, tipų, spalvų ir kainų gaminius, todėl išsirinkti vieną, tinkamą kamuolį yra pakankamai sunku.

Renkantis tinklinio kamuolį, visų pirma reikėtų susipažinti su FIVB (tarptautinės tinklinio federacijos) taisyklėmis. Tinklinio kamuoliai gali būti skirtingi, tačiau tarptautinė tinklinio federacija yra nustačiusi tam tikrus standartus, kuriuos turi atitikti tinklinio žaidime naudojamas kamuolys.

Taigi, kokius reikalavimus tinklinio kamuoliui nubrėžia FIVB taisyklės?

  • Sudėtis. Patvirtintas FIVB kamuolys turi būti pagamintas iš minkštos natūralios arba sintetinės odos. Jeigu kamuoliai bus naudojami ne mėgėjiškam žaidimui, o profesionalioms varžyboms, jie turi būti gaminami iš medžiagų, atitinkančių FIVB standartus.

  • Vidinė kamera. Tinkliniui naudojami kamuoliai turi būti su vidine kamera, pagaminta iš gumos ar kitų, panašių medžiagų.

  • Spalva. Šį žaidimą galima žaisti su vienspalviais šviesiais arba kelių spalvų derinį turinčiais kamuoliais.

  • Dydžio ir svorio parametrai. Tinklinio kamuolių apimtis turi būti 65 - 67 cm. Oficialaus, reikalavimus atitinkančio kamuolio svoris svyruoja nuo 260 - 280 gramų. Vidinis slėgis turi būti 0.30 - 0.325 kg/cm².

Į ką atkreipti dėmesį renkantis mėgėjiškoms treniruotėms skirtą tinklinio kamuolį?

Ne visi tinklinio kamuoliai yra įsigyjami varžybų ar profesionalių treniruočių tikslams. Jeigu kamuolys bus skirtas laisvalaikiui, svarbiausia pasirinkti gaminį, su kuriuo žaisti patogu ir malonu. Pirkdami tinklinio kamuolius mėgėjiškiems užsiėmimams, stenkitės vadovautis šiais kriterijais:

  1. Patvarumas. Kamuolys privalo būti patvarus tam, kad jis teiktų tikrąjį žaidimo džiaugsmą ir tarnautų ilgai bei patikimai. Kas labiausiai įtakoja tokios prekės ilgaamžiškumą? Žinoma, sudėtis. Taigi, visada reikėtų atkreipti dėmesį į medžiagas, iš kurių yra pagamintas kamuolys ir įsitikinti, kad jos yra pagrįstos aukšta kokybe. Nors dažniausiai tinklinio kamuoliai gaminami iš natūralios arba sintetinės odos, jos kokybė taip pat gali skirtis. Geriausia kamuolio dangos kokybę vertinti pagal odos lygumą. Lygesnį paviršių maloniau liesti, todėl su tokiu kamuoliu užtikrinamas komfortabilesnis žaidimas. Vidinė kamera turėtų būti guminė. Ji užtikrina, kad kamuolys nebūtų sunkus, todėl smūgis yra lengvesnis.

  2. Svoris. Visi žinome, kad žaidžiant tinklinį, kamuolys dažniausiai būna ore. Todėl svoris - labai svarbus parametras, vaidinantis lemiamą vaidmenį tokio gaminio pasirinkime. Su lengvu kamuoliu sportuoti patogiau. Kita vertus, šiek tiek pasunkintas kamuolys užtikrina tikslesnį smūgį. Todėl, kaip jau minėjome anksčiau, geriausia rinktis kamuolį, kurio svoris svyruoja tarp 260 - 280 gramų.

  3. Dydis. Kamuolio dydžio pasirinkimas priklauso nuo individualių žaidimo aplinkybių. Profesionaliame sporte dažnai naudojamas 5 dydis. Visgi, pradedantiesiems arba vaikams labiau tiks mažesnio dydžio kamuoliai. Dydis 5 labiau tinka patyrusiems žaidėjams. Mažesnio, 3 ar, sakykim, 4 dydžio kamuolys leidžia lengviau lavinti šiam sportui reikalingus įgūdžius.

  4. Gamintojas. Visada reikėtų rinktis patikimų, gerai rinkoje žinomų gamintojų kamuolius. Bene populiariausias tinklinio entuziastų pasirinkimas - vieno ar kito tipo tinklinio kamuolys Molten. Visgi, ne tik Molten tinklinio kamuoliai yra geras sprendimas. Į populiariausių prekinių ženklų sąrašą galima įtraukti ir Wilson ar, sakykim, Kipsta gaminius.

Molten ir kitų lyderiaujančių prekinių ženklų tinklinio kamuoliai internetu

Ruošiatės paplūdimio tinklinio turnyrui ir ieškote profesionalaus, oficialų FIVB standartą atitinkančio kamuolio? O galbūt esate pradedantysis ir norite nebrangiai įsigyti geromis techninėmis savybėmis pasižymintį pirmąjį kamuolį?

Decathlon.lt - vieta, kurioje pateikiami tiek mėgėjams, tiek profesionalams subalansuoti tinklinio kamuoliai gera kaina. Mūsų internetinėje parduotuvėje rasite gausų kamuolių, skirtų tinkliniui, pasirinkimą.

Molten, Wilson ir kitų žinomų gamintojų salių ir paplūdimio tinklinio kamuoliai, kuriuos siūlome savo pirkėjams, tikrai nereikalauja didelių investicijų, tačiau visada užtikrina geriausią žaidimo patirtį. Be to, internetu perkančių klientų laukia dar vienas privalumas - operatyvus ir patogus prekių pristatymas į namus arba paštomatus. Pristatymo išlaidų norintys išvengti pirkėjai visas, internetu įsigytas, prekes gali nemokamai atsiimti ir artimiausioje Decathlon parduotuvėje.