Futbolo kamuoliai

Rodyti filtrus
99 Produktai

Futbolo kamuoliai vaikams ir suaugusiems

Nors sakoma, kad Lietuva - krepšinio kraštas, tačiau futbolo entuziastų mūsų šalyje taip pat netrūksta. O koks yra svarbiausias šio žaidimo akcentas? Žinoma, tai yra kokybiškas futbolo kamuolys. Mūsų internetinėje parduotuvėje rasite puikios kokybės, įvairių tipų kamuolius, kurie padės ugdyti visame pasaulyje populiariaus žaidimo, t.y. futbolo įgūdžius. Siūlome įvairių dydžių futbolo kamuolius, pritaikytus vaikams ir suaugusiems.

Mūsų pasiūloje galėsite rinktis iš mėgėjiškoms treniruotėms ir profesionalioms varžyboms skirtų kamuolių variantų. Tikrai suprantame, kad norint žaisti futbolą, reikia ir kitokio inventoriaus. Todėl mūsų parduotuvėje rasite ir kitos, futbolo žaidimui subalansuotos produkcijos pasirinkimą. Treniruočių apranga, šiai sporto šakai pritaikyta futbolo avalynė ir galybė kitų prekių, kurios tikrai pasitarnaus smagaus ir rezultatyvaus žaidimo labui.

Futbolo kamuolių pasirinkimo taisyklės

Visi futbolo kamuoliai skirti žaisti futbolą. Visgi, jų įvairovė be galo plati. Todėl futbolo kamuolio pasirinkimas, ypač pradedančiajam žaidėjui, gali būti šiek tiek komplikuotas. Aptarkime, kokios pasirinkimo taisyklės yra taikomos futbolo kamuoliams, ir į ką reikėtų atsižvelgti norint pasirinkti optimalų variantą:

Dydis

Futbolo kamuoliai gali būti skirtingų dydžių, nuo 1 iki 5. Kiekvienas dydis skiriasi savo apimtimi. O nuo apimties priklauso, kuriai amžiaus grupei kamuolys yra tinkamas:

  • 1 dydžio kamuolys (40 - 45 cm apimtis). Šie kamuoliai skirti vaikams, kurie dar tik pradeda lavinti šio žaidimo įgūdžius. Su tokiu kamuoliu įprastai žaidžia mažiausi vaikai, iki 8 metų amžiaus.
  • 3 dydžio kamuolys (58 - 61 cm apimtis). Šis kamuolys skirtas vaikams, maždaug 8 metų amžiaus.
  • 4 dydžio kamuolys (63.5 - 66 cm apimtis). Tai 8 - 12 metų amžiaus jaunuoliams skirtas kamuolys.
  • 5 dydžio kamuolys (68.5 - 71.1 cm apimtis). Tai didžiausias kamuolys, skirtas vyresnio amžiaus jaunimui ir suaugusiems.

Išorinis sluoksnis

Kiekvieno futbolo kamuolio išorinis sluoksnis yra gaminamas arba iš poliuretano (PU), arba iš polivinilchlorido (PVC) medžiagų. Kamuoliai, kurių gamybos procese naudojamas poliuretanas įprastai yra geresnės kokybės. Visgi, jeigu kamuolį naudosite tik mėgėjiškoms treniruotėms salėje ar lauke, tuomet galima rinktis ir žemesnės klasės gaminį, turintį PVC paviršių, nes jis pasižymi mažesne kaina.

Vidinė kamuolio dalis - pūslė

Šių gaminių pasiūloje įprastai galite rasti du pūslių tipus - iš latekso arba iš butilo. Viduje esantis lateksas kamuoliui suteikia geresnį atšokimą. Taip pat jis yra minkštesnis. O butilas labiau pasitarnauja oro sulaikymo atžvilgiu.

Futbolo kamuolio standartas

Profesionaliose varžybose naudojami futbolo kamuoliai turi atitikti tam tikrų federacijų keliamus reikalavimus. Lygose ir futbolo varžybose dažniausiai naudojamos FIFA organizacijos standartus atitinkančios kamuolių variacijos. Tam, kad kamuolys atitiktų FIFA reikalavimus, vertinamos įvairios jo savybės, įskaitant svorį, slėgį, spaudimą ir pan.

Taigi, jeigu futbolą žaidžiate profesionaliai, reikėtų rinktis ne bet kokį, o tinkamą dydį, svorį ir atšokimą turintį kamuolį, kuris turi FIFA organizacijos patvirtinimą.

Futbolo prekės geromis kainomis

Jeigu futbolas yra viena iš Jūsų gyvenimo aistrų, tiesiog privalote pasirūpinti kokybišku futbolo inventoriumi. Mūsų asortimente - Adidas ir kitų, labai gerai žinomų prekinių ženklų kamuoliai futbolui, kurie tikrai pasitarnaus gražaus ir tikslaus spyrio labui.

Čia taip pat rasite sportinę futbolo aprangą, avalynę ir kitas, futbolui pritaikytas prekes, pasižyminčias puikia kokybe ir kišenei draugiška kaina. Tad kviečiame apsilankyti ir be didelių investicijų įsigyti visas prekes, kurių reikia produktyviam ir komfortiškam futbolo žaidimui.