Slėpti filtrus
Filters 0
Užsisakykite iki:
Filters 0

Paspirtukas – teigiamą emocijų pliūpsnį dovanojanti transporto priemonė, kuria mielai naudojasi tiek suaugę, tiek vaikai. Tai viena iš nedaugelio transporto priemonių, kuri nereikalauja sunkių ir sudėtingų mokymosi procesų. Net ir pirmą kartą paspirtuku važiuojantys žmonės dažniausiai įžvelgia įgimtą talentą ir iš karto leidžiasi į smagų riedėjimo nuotykį. Šia funkcionalia ir žaisminga transporto priemone tikrai įmanoma sėkmingai įveikti įspūdingus maršrutus, deramai pasportuoti bei smagiai praleisti laiką su draugais ar šeima. Todėl mūsų parduotuvėje neabejotinai rasite solidų, pačių įvairiausių paspirtukų pasirinkimą, kurį visada lydi racionali kaina ir įtikinama kokybė. Kruopščiai suformuotas Decathlon paspirtukų asortimentas yra pritaikytas tiek sveiką gyvenimo būdą puoselėjančių suaugusių žmonių, tiek mažųjų avantiūristų įnoriams. Belieka tik išsirinkti tinkamiausią ir leistis į smagų riedėjimo potyrį.

Pastaruoju metu elektriniai paspirtukai išgyvena tikrus šlovės laikus. Elektrinis paspirtukas – itin sėkmingas šių dienų išradimas, kurį naudoja ir jauni, ir gyvenimo brandos sulaukę riedėtojai. Tačiau žmonės, ieškantys ne tik greitą susisiekimą užtikrinančios, bet ir aktyvų gyvenimo būdą puoselėjančios transporto priemonės, pirmenybę teikia koja paspiriamiems paspirtukams. Riedant ne elektros, o kojų pagalba važiuojančiu paspirtuku aktyviai dirba beveik visi kūno raumenys. Taigi šia priemone tikrai galima užsitikrinti išties neprastą kardiotreniruotę. Visgi, paspirtuko pasirinkimo procesus reikėtų įgyvendinti itin atsakingai. Nes nepatogus, naudotojo ūgiui, svoriui ar poreikiams nepritaikytas paspirtukas tikrai nepadės sukurti komfortabilios ir malonios riedėjimo patirties. Taigi, kokioms paspirtuko savybėms reikėtų skirti ypatingą dėmesį? Ir kaip įsigyti funkcionalų, bet kartu ir komfortabilų paspirtuką?

  • Paspirtuko paskirtis.Nusprendus įsigyti paspirtuką, visų pirma reikėtų objektyviai įvertinti jo naudojimo paskirtį. Nors šiuolaikinėje paspirtukų rinkoje tikrai galima rasti daug, pačių įvairiausių tipų paspirtukų, tačiau pagal paskirtį juos galima suskirstyti į tris pagrindines kategorijas:
  • Sportiniai paspirtukai.Šiai kategorijai priskiriamos riedėjimo priemonės yra pritaikyti triukams. Dažnai šios transporto priemonės vadinamos freestyle paspirtukais. Pagrindinė tokių paspirtukų paskirtis – įvairių triukų atlikimas specialiai tam pritaikytose vietose. Paspirtukai triukams išsiskiria lengva, bet labai tvaria konstrukcija ir itin tvirtais ratukais. Iš tvarių medžiagų pagamintas triukinis paspirtukas užtikrina maksimalų manevringumą. Pagrindinis sportinių paspirtukų trūkumas – sąlyginai maži ratukai, kurie nesuteikia didelio komforto riedėjimo metu. Dėl šios priežasties freestyle paspirtukai tikrai nėra pats geriausias pasirinkimas ilgoms kelionėms.
  • Miesto paspirtukai.Tokio tipo paspirtukai – puiki transporto priemonė judriose, nuolat milžiniškose automobilių spūstyse skendinčiose miesto gatvėse. Tokie paspirtukai yra tobula motorinės transporto priemonės alternatyva kelionėms į darbą, kuri tikrai padeda sutaupyti daug laiko. Tokie paspirtukai turi manevringus, mažus arba vidutinio dydžio ratukus, kurie puikiai susitvarko su visais, nelygių miesto gatvių iššūkiais. Taip pat miesto paspirtukai dažniausiai turi vieną galinį stabdį ir pakankamai plonas rankenas.
  • Turistiniai paspirtukai.Šiai kategorijai priskiriami paspirtukai idealiai tinka laisvalaikiui. Turistiniai paspirtukai yra pritaikyti visiems poilsio poreikiams bei įvairioms važiavimo sąlygoms. Turistiniai paspirtukai nepriekaištingai savo paskirtį atlieka dviračių takuose, daug nelygumų turinčiuose miško takeliuose ir visose kitose važiavimo trasose. Skirtingų dydžių laisvalaikio paspirtukai puikiai tinka vaikams ir suaugusiems, todėl šią transporto priemonę saugiai gali naudoti bet kokio amžiaus šeimos nariai. Poilsiui pritaikyti paspirtukai turi pakankamai platų pagrindą ir pasižymi dideliais ratais. Minėtos savybės suteikia galimybę patogiai stovėti ant paspirtuko ir komfortabiliai judėti, o šie privalumai leidžia įveikti ganėtinai ilgus atstumus.
  • Paspirtuko keliamąją galią.Technines charakteristikas apibūdinančioje informacijoje, gamintojas visada nurodo maksimalų paspirtuko naudotojo svorį. Paspirtukai suaugusiems dažniausiai yra pritaikyti maksimaliai 100 kg ar 120 kg sveriančiam riedėtojui. O paspirtukai vaikams pasižymi šiek tiek platesne svorio amplitude, nes skirtingi vaikiški paspirtukai gali būti pritaikyti įvairioms vaikų amžiaus grupėms. Planuojant riedėti lygiais, daug kliūčių neturinčiais keliais, tikrai galima rinktis panašią, kaip naudotojo svoris, riedėjimo priemonės keliamąją galią. Tačiau, jeigu paspirtuku važiuosite nelygiais reljefais, kai gerokai padidėja paspirtuką spaudžiančios jėgos tikimybė, rekomenduojama įsigyti paspirtuką su šiek tiek didesniu, maksimalaus svorio rezervu.
  • Ratų dydį.Ratų dydis tiesiogiai įtakoja riedėjimo efektyvumą. Kuo didesni ratai, tuo didesnis riedėjimo greitis. Patyrusiems riedėtojams, kurie puikiai valdo šią transporto priemonę tikrai galima rinktis didesnius, 180 – 230 mm skersmens ratus. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad didesnius ratus turintys paspirtukai nėra pats geriausias pasirinkimas nelygaus reljefo trasose. Paspirtukai dideliais ratais yra sunkiau kontroliuojami ir valdomi. Kaip tik todėl freestyle paspirtukai, nors juos dažniausiai naudoja patyrę riedėtojai, yra mažesniais ir stabilesniais ratais. Paspirtukai su mažesniais, 100 – 145 mm skersmens ratukais – puikus ir saugus sprendimas tiek vaikams, tiek suaugusiems, kurie šią transporto priemonę dar tik bando prisijaukinti. Mažesnius ratus turintis paspirtukas suaugusiems ir vaikams neabejotinai suteiks saugumo ir stabilumo jausmą. O tai ypač svarbi aplinkybė nepatyrusiam riedėtojui.
  • Ratų kietumas.Ratų kietumas – dar viena, už ratų dydį ne mažiau svarbi aplinkybė, į kurią vertėtų atsižvelgti. Kieti ratai suteikia galimybę greitai riedėti. Bet ypač kietais ratukais tikrai jausite kiekvieną nelygumą kelyje. Analogiškai, minkštesni ratukai neabejotinai garantuoja didesnį komfortą kelyje, bet jų riedėjimo greičio efektyvumas yra mažesnis. Itin dažnai paspirtuko ratų gamyboje yra naudojama PU (poliuretano) medžiaga, kuri tikrai turi nemažai privalumų. Ši medžiaga pasižymi nepriekaištingomis sukibimo savybėmis. Taip pat poliuretanas yra lengvas ir atsparus dėvėjimuisi. Paspirtuko ratai, sudėtyje turintys PU medžiagos, puikiai savo paskirtį atlieka ant šaligatvių, miesto keliuose, ant lygių paviršių ar triukams pritaikytose trasose. Taip pat jie padeda išvystyti pakankamai didelį greitį. Visgi, jeigu ieškote paspirtuko nenuspėjamam laisvalaikiui gamtoje – rinkitės kuo minkštesnius paspirtuko ratukus. Pripučiami paspirtuko ratai yra tikrai racionalus sprendimas komforto ištroškusiems riedėtojams, kuris užtikrins itin malonų riedėjimo procesą. Pripučiami ratukai puikiai sugeria smūgius, todėl jie tikrai padės komfortabiliai įveikti ne tik ypač daug nelygumų turinčius miško takelius ar kitus kliūčių kupinus takelius.

Aktyvių, namuose nenustygstančių vaikų atostogos ir mieste, ir svečiuojantis pas močiutę kaime dažniausiai bėga smagiai važinėjant dviračiu arba riedant paspirtuku. Nors elektriniai paspirtukai yra labiau suaugusiems pritaikyta pramoga, bet koja valdomu paspirtuku drąsiai ir labai smagiai važinėja net patys mažiausi avantiūristai. Koja paspiriami paspirtukai vaikams ir suaugusiems pasižymi beveik identišku veikimo principu, bet jų pasirinkimą lydi kardinaliai skirtingos taisyklės. Taigi, koks vaikiškas paspirtukas – geriausias pasirinkimas? Kaip išrinkti saugų, komfortabilų ir funkcionalų paspirtuką vaikui?

  • Vaiko amžius ir ūgis.Dažniausiai vaikiškai auditorijai pritaikyti paspirtukai kvalifikuojami būtent pagal vaiko amžių ir jo ūgį. Todėl šiuos paspirtuko parametrus reikėtų pasirinkti atsižvelgiant į individualų vaiko ūgį bei amžių.
  • Vairo aukščio reguliavimas.Jeigu paspirtuku naudosis labai sparčiai augantis vaikas, tuomet reikėtų rinktis vaikišką paspirtuką, kuris suteikia galimybę reguliuoti vairo aukštį. Taip pat vairo aukščio reguliavimo funkcija itin aktuali praktiškus sprendimus vertinančioms šeimoms, kuriose auga ne viena, o dvi ar net trys atžalos.
  • Ratukų skaičius.Didžioji dalis ir vaikams, ir suaugusiems skirtų paspirtukų turi du ratus. Jeigu paspirtuku riedės patys mažiausi, 3 – 5 metų riedėtojai, rekomenduojama rinktis paspirtuką su 3 ratukais. Visi paspirtukai, kurie turi 3 ratukus pasirūpina, kad posūkių metu vaikas neprarastų pusiausvyros. Jų metu paspirtukas išlieka stabilus, o mažasis riedėtojas – saugus. 3 ratukus turinčią riedėjimo priemonę vertėtų duoti ir vyresniam vaikui, kuriam dar sunkiai sekasi išlaikyti balansą.
  • Paspirtuko rėmo medžiaga.Vaikiški paspirtukai dažniausiai yra gaminami iš aliuminio arba plieno. Jau paaugusiam, 9 – 14 metų vaikui galima dovanoti sunkesnį ir tvaresnį, iš plieno pagamintą riedėjimo priemonę. Aliuminio rėmo paspirtukas – racionalus sprendimas mažiems, daug jėgų dar neturintiems vaikams. Aliuminio rėmas dažniausiai yra labai lengvas, todėl vaikai reikiamu ir patogiu metu nesudėtingai pakels jį savarankiškai.
  • Dizaino savybės ir kt.Visiškai natūralu, kad kiekvienam mažąjam riedėtojui paspirtukas bus geriausia dovana tik tuomet, kai mokyklos ar kiemo draugai pagirs jos dizainą. Todėl tėveliams reikėtų rūpintis tik paspirtuko kokybės ir funkcionalumo klausimais. Su paspirtuko estetika susijusius sprendimus reikėtų palikti mažiesiems paspirtuko naudotojams.

Internetinėje parduotuvėje Decathlon.lt – vaikams ir suaugusiems pritaikyti laisvalaikio, miesto ir triukiniai paspirtukai, kuriuos kiekvienas klientas gali įsigyti už gerą kainą. Turime visiems Jūsų poreikiams ir kelionėms pritaikytus paspirtukus, kuriuos mūsų internetinėje parduotuvėje galima įsigyti patogiau, o kartais – ir pigiau. Paspirtukų gerbėjams stengiamės pasiūlyti viską, ko trokšta riedėjimo nuotykių ištroškusio avantiūristo širdis. O jeigu to negana, tuomet pasiūlysime ir daugiau. Mūsų asortimente galima rasti ne tik platų paspirtukų, bet ir paspirtukams skirtų priedų pasirinkimą. Saugos šalmai, naudingi priedai ir atsarginės detalės paspirtukams, kurias rasite Decathlon.lt net ir užklupus netikėtumams kelyje leidžia tęsti efektyvią kelionę paspirtuku ir mėgautis maksimaliu jos komfortu bei saugumu. Taigi, jeigu manote, kad Jūsų šeimai trūksta smagių ir aktyvių laisvalaikio akimirkų, būtinai apsilankykite mūsų parduotuvėje ir išsirinkite paspirtukus, kurie tikrai pateisins kiekvieno šeimos nario lūkesčius. Verta paminėti, jog Decathlon paspirtukų asortimentas džiugina ne tik ypatinga gausa, bet ir nepriekaištinga kokybe ir patikimais ilgaamžiškumo rodikliais. Todėl tikrai rekomenduojame šią transporto priemonę rinktis itin apdairiai, nes ji ištikimai tarnaus metų metus.