Slėpti filtrus
Filters 0
Užsisakykite iki:
Filters 0

Bėgimas - itin universali sporto šaka, kurią renkasi vis didesnė vyrų dalis. Šis sportas, kitaip nei nei kitos sporto šakos, ne tik tobulina raumenų jėgą ar ugdo fizinę ištvermę, bet ir padeda atsikratyti psichologinės įtampos. Net ir lėtas, beveik ėjimą primenantis bėgimas gerina širdies veiklą bei stiprina kraujagyslių sistemą, todėl neretai šią sporto šaką renkasi ir vyresnio amžiaus vyrai. Kokybiški bėgimo bateliai - viskas, ko reikia, norint mėgautis saugiu ir komfortabiliu bėgimo procesu. Todėl mūsų parduotuvėje tokių prekių tikrai rasite su kaupu.

Mūsų asortimente - vyriški bėgimo batai pažymėti Nike, Adidas, Puma, Reebok, New Balance ir kitais, pasaulyje pripažintais prekiniais ženklais, todėl gaminių kokybe tikrai neverta abejoti. Net ir populiariausi prekių ženklai mūsų parduotuvėje yra parduodami racionaliomis kainomis, todėl Jums tikrai nereikės ilgai ieškoti gero kainos ir kokybės santykio.

Vyriškų bėgimo batelių asortimentą papildo ir platus, bėgiojimui skirtos aprangos pasirinkimas, užtikrinantis visišką bėgiojimo komfortą bet kokiomis oro sąlygomis. Jeigu mėgstate bėgioti ir norite atsakingai pasirūpinti kokybiška sportine apranga bei avalyne, apsilankykite Decathlon parduotuvėje arba patogiai užsisakykite internetu ir be didelių finansinių išlaidų sukurkite profesionalų sportininko įvaizdį!

Svarbiausias dalykas, kurį turėtų žinoti kiekvienas pradedantysis bėgikas, jog įprasti sportiniai batai arba laisvalaikiui skirta avalynė bėgimui tikrai netinka. Daugelis pradedančiųjų galvoja, jog pakanka apsiauti bet kokius sportinius batus ir jau galima bėgti į trasą. Deja, tačiau taip tikrai nėra. Norėdami saugiai ir kokybiškai bėgti, privalote atlikti tam tikrus namų darbus, kurie padės pasirinkti tinkamą, individualiai pėdai pritaikytą batų modelį.

Planuodami įsigyti bėgiojimo avalynę, visų pirma atlikite šiuos veiksmus:

  • Išsirinkite Jūsų pėdai pritaikytą avalynę. Bėgiojimas su bet kokia, pėdoms idealiai nepritaikyta avalyne gali sukelti nemenkų problemų. Bloga avalynė gali pažeisti pėdas, pakenkti sąnariams, įtakoti pūslių atsiradimą, sausgyslių ir blauzdų patempimus. Norint efektyviai apsaugoti savo pėdas ir sąnarius nuo pasikartojančių bėgimo judesių, reikia pasirinkti komfortabilią, individualiai pėdai pritaikytą avalynę. Minkšti, lankstūs ir gerai amortizuojantys bėgiojimo bateliai puikiai sugeria smūgius, ženkliai sumažina įvairių traumų riziką ir idealiai tinka pradedantiesiems. Todėl visų pirma išsiaiškinkite savo pėdos poreikius ir rinkitės iš jai pritaikytų, kelių skirtingų variantų. 
  • Tinkamai išmatuokite pėdas. Geri bėgimo bateliai bus tie, kurie idealiai derės prie Jūsų pėdos dydžio ir formos. Todėl renkantis pirmuosius bėgiojimo batelius, reikėtų atsakingai išmatuoti pėdos ilgį ir plotį. Norėdami gerai išmatuoti pėdos ilgį, vaizduotėje nusibrėžkite tiesią liniją nuo kulno centro iki ilgiausio piršto centro ir pamatuokite tos linijos ilgį. Matuojant pėdos plotį, lanksčiu metru reikėtų apvynioti visą pėdą, pradedant nuo kaulo, esančio prie didžiojo piršto ir baigiant mažuoju piršteliu. Reikėtų suprasti, kad bėgikų pėdos yra skirtingos. Todėl pasirinkti tik tinkamo dydžio batelius nepakanka. Vienos pėdos gali būti ilgos ir plonos, o kitos - trumpesnės ir storos, todėl renkantis bėgimo batus reikia atsižvelgti ne tik į dydį, bet ir į pėdai suteikiamą erdvę batuose. Tik tokiu būdu avint batus jausitės tikrai komfortabiliai.
  • Išbandykite skirtingų prekės ženklų batus. Bėgimo batai yra labai skirtingi. Vieni bateliai yra minkštesni ir lengvesni, kiti pasižymi lanksčiu padu ar turi kitų, tik jiems būdingų savybių. Todėl norint, kad bėgimo kedai visiškai pateisintų individualius poreikius, reikėtų išbandyti skirtingų prekinių ženklų ir formų batus. Renkantis vyriškus bėgimo batelius, rekomenduojame taikyti tokią formulę: faktinis pėdos ilgis + 1 cm. Apsiavus batus ir atsistojus reikėtų patikrinti, ar bato ilgis yra bent 1 cm ilgesnis už pėdą. Ši aplinkybė svarbi dėl pėdos plėtimosi. Šį testą reikėtų atlikti ne stovint abejomis kojomis, o ant žemės paviršiaus laikant vieną, o paskui kitą koją. Bėgimo metu judama ne su abejomis kojomis iš karto, todėl ir testas turi būti atliekamas kuo panašesnėmis į bėgimą sąlygomis. Bėgimo batai turi būti šiek tiek didesni  dėl labai paprastos priežasties. Jeigu bėgant pėda nuolat remsis į batą, galima patirti nago sužalojimus ir įvairias traumas.

Bėgimo maratonas - iššūkis, kuriam neretai ryžtasi ir profesionalūs bėgikai, ir mėgėjai. Bėgiojant ilgas distancijas arba renkantis sportbačius tokioms veikloms kaip maratonas, svarbiausias tikslas - rasti tokius batus, su kuriais galėtumėte sėkmingai įveikti visą ilgą trasą. Svarbiausios savybės, kuriomis turi pasižymėti ilgoms distancijoms skirti vyriški bėgimo bateliai yra:

  • Komfortas. Trumpą laikotarpį bėgioti miško takeliais arba ant bėgimo takelio yra viena, o įveikti 30 km ar dar ilgesnes trasas yra visai kas kita. Todėl tokioms ilgoms pramogoms pritaikyti bateliai turi būti itin patogūs ir komfortabilūs avėti.
  • Amortizacija. Ilgoms distancijos pritaikytų sportinių batų amortizacija turi būti nei per didelė, nei per maža. Bateliai turi būti pritaikyti ilgam bėgimui, todėl amortizacija turi būti vidutinė. Bėgant su per kietais batais tikrai nebus patogu, o ilgą laiką bėgant su per minkštais - galima susidurti su skausmo pojūčiu apatinėje nugaros dalyje. 
  • Stabilumas. Bėgant ilgą laiką, pavargsta net ir puikiai ištreniruoti raumenys, todėl reikėtų rinktis tam tikrą fiksaciją, stabilumą suteikiančius batus. Žinoma, kojos jokiu būdu nereikia suveržti. Maratonams labai tinka batai su platesniu padu. Toks padas suteikia natūralų stabilumo pojūtį. 
  • Patvarus padas. Vyriški sportiniai batai maratonui turėtų būti papildyti tvirtais guminiais, o ne pūstos gumos padais. Nors toks padas prideda papildomo svorio, tačiau jis yra ženkliai tvaresnis ir ypač tinka vasarai, kai susiduriama su įkaitusia bėgimo trasų danga. Taip pat jis užtikrina gerą sukibimą su įvairiais paviršiais. 
  • Oro pralaidumas. Bėgant ilgas distancijas pėdos gausiai prakaituoja, tinsta. Avėdami nekokybiškus batus jausitės blogai ir tikrai neišvengsite pūslių. Avint kokybiškus, iš orui laidžių medžiagų pagamintus bėgimo batelius savo komforto lygį pakelsite nuo 0 iki 10. 

Mūsų asortimente rasite gausybę skirtingų bėgimo batelių modelių, pritaikytų trumpiems nuotoliams, mėgėjiškam bėgimui, ilgoms distancijoms ar profesionaliam sportui. Įvairių spalvų, formų ir modelių bėgiojimo batai į mūsų parduotuvės lentynas atvyko tik iš patikimų gamintojų, kurie tikrai žino, kokių batų reikia visiems bėgikams.

Puikiai suprantame, jog bėgimas yra ne tik kūno grožį, bet ir sveikatą bei psichologinę būklę puoselėjanti sporto šaka, todėl bėgimo batų asortimentui skiriame išskirtinį dėmesį. Visiškai nesvarbu, ar ieškote bėgimo batų su storu protektoriumi, ar ieškote avalynės, kuri užtikrintų lengvumo pojūtį, o galbūt esate išsikėlęs kitus kriterijus - mūsų asortimente rasite viską, o galbūt ir šiek tiek daugiau.

Norime priminti, kad visas prekes galite įsigyti ir mūsų internetinėje parduotuvėje. Bėgimo batai vyrams internetu įsigyjami itin greitai ir paprastai, todėl tikrai rekomenduojame išbandyti šį apsipirkimo būdą. Stengiamės pasiūlyti pačias palankiausias apsipirkimo internetu sąlygas, todėl užtikriname, kad nei pirkimo procesas, nei prekių grąžinimas tikrai nesukels jokių keblumų. Jeigu nenorite mokėti už prekių pristatymą, visas internetu įsigytas prekes galite atsiimti mūsų parduotuvių tinkluose, tokiu atveju - greitas ir visiškai nemokamas pristatymas garantuotas.