Slėpti filtrus
Filters 0
Užsisakykite iki:
Filters 0

Visi nostalgiškai atsimename vaikystės akimirkas, kai smagiai su rogutėmis leisdavomės nuo snieguoto kalno. Nors šiais laikais suaugę žmonės mieliau renkasi slides ar snieglentes, tačiau pasivažinėjimas rogutėmis - patirtis, kurios neįmanoma palyginti su niekuo kitu. Mūsų asortimente - rogutės iš medžio, šiuolaikiškos rogutės su vairu ir stabdžiais, slidinėjimo lentos, čiuožynės ir kitos žiemos pramogoms pritaikytos prekės, garantuojančios smagų laiką vaikams ir jų tėvams. Kviečiame išsirinkti patraukliausias ir susigrąžinti gražiausias vaikystės akimirkas.

Rogės - žiemos pramoga, subalansuota ir visai mažiems ir jau ūgtelėjusiems vaikams, kuria retkarčiais pasimėgauja ir vaikų tėveliai. Šiais laikais tokių prekių pasirinkimas labai platus, todėl išsirinkti rogutes - nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Visų pirma, reikia deramai įvertinti tokių transporto priemonių sudėtį. Medžiagos, iš kurių pagamintos rogutės tiesiogiai įtakoja ne tik rogių svorį, bet ir išvystomą greitį bei kitas čiuožinėjimo aplinkybės. Trumpai aptarkime, pagrindines medžiagas, iš kurių gaminamos rogės ir jų privalumus bei trūkumus:

  • Medinės rogės. Medinės rogutės yra ideali transporto priemonė snieguotiems, kliūčių neturintiems kalnams. Tokios rogutės mėgsta purų, gilų ir šviežią sniegą. Tačiau šlapias ir lengvas sniegas - medinėms rogutėms yra beveik neįveikiama kliūtis. Tokia čiuožimo priemonė labiau tinka ne visai mažiems, bet jau šiek tiek didesniems vaikams arba paaugliams, kurie geba savarankiškai išlaikyti pusiausvyrą. 
  • Plastikinės rogutės.Iš plastiko pagamintos rogutės yra universalesnės, manevringesnės. Jos lengviau susitvarko su kelyje pasitaikiusiais iššūkiais. Naujos kartos plastikinės rogutės neretai turi vairą ir stabdžius. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad tokios vaikiškos rogutės išvysto tikrai nemažą greitį, todėl jos taip pat nėra geriausias sprendimas mažesniems vaikams. 
  • Metalinės rogės. Rogutės, kurios turi metalinį pagrindą leidžia tėveliams paprasčiau atlikti jų stūmimo veiksmą. Tokiose rogutėse esantys metaliniai elementai leidžia joms geriau važiuoti per šlapią sniegą bei lengviau slysti per snieguotą pagrindą. Todėl jeigu Jums reikalingos rogutės, kurias patogu stumdyti įvairiomis oro sąlygomis - siūlome išbandyti tokio tipo rogutes. Visgi, renkantis metalines roges reikėtų nepamiršti, kad jos pasižymi pakankamai solidžiu svorio rodikliu.
  • Pripučiamo tipo rogės. Tokios rogės yra itin lengvos ir nesudėtingai valdomos. Čiuožiant pripučiamomis rogėmis net 3 ar 4 metų mažyliams nebus sunku rogutes vėl užsinešti ant kalniuko. O čiuožimo priemonių greitas pristatymas į kalno viršūnę - kiekvienam vaikui aktualus privalumas. Tokios rogės yra labai minkštos, todėl jos yra gerokai patogesnės už medines ar kito tipo rogutes vaikams. Tačiau įsigyjant tokias rogutes, reikėtų nusiteikti, kad tokių prekių tarnavimo trukmė yra pakankamai ribota. Pripučiamo tipo rogės jautriai reaguoja į akmenis, šakas ir kitus aplinkoje pasirodžius rizikos faktorius, todėl greitas susidėvėjimas - pagrindinius tokių rogių trūkumas. 

Įvairios rogutės yra pritaikytoms skirtingoms vaikų amžiaus kategorijoms. Todėl renkant roges vaikams, reikia parinkti optimalų, vaiko amžiaus kategorijai tinkantį rogių variantą.
 

  1. Rogutės vaikams iki 3, 4 metų. Kūdikiams skirtos rogutės turi būti pagrįstos ypatinga gamybos technologija, užtikrinančia visapusišką mažylio saugumą. Kūdikių rogutės turėtų būti papildytos specialiais saugos diržais, tempimo rankena, prilaikymo elementais ir kitais saugumą užtikrinančiais komponentais. Taip pat jos turi būti pakankamai uždaros formos, tam, kad tėveliai bet kuriuo metu galėtų suvaldyti pusiausvyros dar neturintį vaiką. Siekiant, kad tėvams būtų patogu traukti mažylį, o mažyliui rogėse būtų saugu, reikia turėti kuo tvaresnę rankeną ir įsigyti papildomas prekes, atliekančias stogelio ar vokelio funkciją.
  2. Rogutės vaikams nuo 5 iki 11 metų. Ilgis ir maksimali svorio apkrova - pagrindiniai rodikliai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį perkant roges tokio amžiaus vaikams. Jeigu turite kelis vaikus, kurie priklauso šiai amžiaus kategorijai, tuomet galite įsigyti ir dvivietes roges. Tačiau tokiu atveju taip pat nepamirškite įvertinti rogių apkrovos. Tokio amžiaus vaikams tinka įvairių tipų, patogios rogutės ir čiuožynės. Medinės rogutės su atlošu, plastikinės rogės su vairu, pripučiamos rogės ir visi kiti, vaikų svoriui pritaikyti rogučių tipai.
  3. Rogės paaugliams. Roges nusprendus įsigyti paauglystės sulaukusiems vaikams ar suaugusiems žmonėms, labai svarbu įsitikinti, kad tokio tipo prekės būtų pagamintos iš kuo tvaresnių medžiagų. Netinkamai pasirinkta rogučių svorio apkrova ar nekokybiškos sudedamosios dalys neužtikrina komfortabilaus čiuožimo ir negarantuoja tokių prekių ilgaamžiškumo. Labiausiai tinkamos rogės suaugusiems yra medinės, aliuminės arba iš itin tvirtų plastikinių medžiagų pagamintos rogės. 

Žiemos pramogos - tai, ko laukiame ištisus metus. Šaltuoju sezonu, pasirodžius pirmajam sniegui visi iš sandėliukų traukiame apdulkėjusias rogutes ir leidžiamės į smagų žiemos nuotykį. Jeigu ieškote naujų, kurios tarnaus ilgai ir ištikimai - apsilankykite mūsų internetinėje parduotuvėje ir rinkitės iš pačių populiariausių pasiūlymų. Čia neabejotinai galėsite rasti kontrastingą ir platų šių prekių pasirinkimą, kuris tiks vaikams ir finansiškai patiks jų tėveliams. Įsigykite kokybiškas ir funkcionalios rogutes, kurios leis patogiai judėti ne tik ant pusnimis nusėto kalno, bet ir snieguotoje miesto teritorijoje.


Kokybiškos čiuožynės vaikams - dar vienas, ypatingas mūsų pasiūlymas mažyliams, kurie mėgsta netradicines čiuožimo nuo kalniuko priemones. Greitis, lengvumas ir aukšta kokybė - tai, ką gausite įsigiję tokio tipo prekę Dechatlon asortimente. Mūsų parduotuvės lentynas puošiančios čiuožynės yra laikomos itin stilinga žiemos transporto priemone, kuri kiekvieną snieguotą kalną puošia ryškiomis, aplinkinių dėmesį traukiančiomis spalvomis. Rogučių ir čiuožynių kolekcija, kurią siūlome savo klientams, yra pritaikyta visiems poreikiams ir pačioms įvairiausioms snieguotoms vietovėms. Užsisakykite jau dabar ir pasiruoškite nepamirštamoms žiemos atrakcijoms!