Slėpti filtrus
Filters 0
Užsisakykite iki:
Filters 0

Niekas taip gerai nepraturtina vaikystės laikotarpio, kaip žaismingas vaikiškas dviratis. Su šia transporto priemone kiekvienas vaikas patiria įsimintiniausius vaikystės nuotykius, kuriuos su malonia nostalgija atsimena visą savo gyvenimą. Todėl natūralu, jog kiekvienas vaikas pažintį su šia transporto priemone nori užmegzti kaip įmanoma anksčiau.

Mūsų parduotuvėje galima išsirinkti įvairių modelių, spalvų ir dydžių vaikiškus dviračius, kurie ištikimai ir saugiai lydi kiekvieną vaiką į nuotykių kupiną kelionę mieste, gamtoje ar bet kurioje kitoje lauko erdvėje. Galime pasiūlyti ne tik kokybiškus, įvairaus amžiaus mergaitėms ir berniukams pritaikytus vaikiškus dviračius, bet ir balansinius dviratukus, kurie tinka vaikams nuo 2 metų ar net jaunesniems. 

Sena patarlė byloja, kad neverta išradinėti naujo dviračio, nes jis jau seniai išrastas. Šios išminties tikrai negalima paneigti. Visgi šiuolaikinis vaikiškų dviračių asortimentas neabejotinai stebina moderniais sprendimais, kurie maksimaliai prisitaiko prie individualių vaiko poreikių. Nors gausios vaikiškų dviračių pasirinkimo galimybės yra didelis privalumas, tačiau jos šiek tiek apsunkina šios transporto priemonės pasirinkimo procesus.

Tinkamo vaikiško dviračio pasirinkimą lydi aibė taisyklių. Visgi, vaiko amžius - esminė aplinkybė, į kurią būtina atkreipti dėmesį perkant dviratį vaikui. Žinoma, reikėtų įvertinti ir tai, kad visi vaikai auga skirtingai, tad rekomenduojama atsižvelgti ir į būsimo dviratininko ūgį bei pagal tai parinkti tinkamą ratų skersmenį. Optimaliausi dviračio parametrai skirtingo amžiaus vaikams yra šie:

  • 12 colių. Šie dviračiai idealiai tinka 2-4 metų mažesniems vaikams, kurių ūgis svyruoja nuo 76 iki 99cm;
  • 14 colių. Tokie dviračiai skirti 3 - 5 metų vaikams, nuo 94 iki 112 cm ūgio;
  • 16 colių. Toks dviratis yra puikus pasirinkimas 5-8 metų vaikams, kurių ūgis svyruoja nuo 99 iki 122 cm;
  • 20 colių. Šie dviračiai yra pritaikyti 6-10 metų vaikams, kurių ūgis 107 - 132 cm;
  • 24 colių. Toks dviratis būtų tinkamas 8-12 metų vaikui, kurio ūgis 127 - 147 cm.
  • 26 colių. Tokie vaikiški dviračiai tinka vaikams nuo 10 metų, kurių ūgis ne mažesnis nei 145 cm. 

Tai yra veiksmingos, tačiau tik preliminarios pasirinkimo gairės. Įsigyjant dviratį internetu, šiomis gairėmis tikrai galima vadovautis. Taip pat jos bus aktualios tuomet, jei neturite galimybės su vaiku atvykti į dviračiais prekiaujančią parduotuvę. Vis dėlto verta paminėti, kad racionaliausias sprendimas perkant dviratį vaikui, nuvykti su juo į parduotuvę ir leisti jam pačiam išbandyti vieno ar kito dydžio dviratį. Tokiu atveju galėsite būti tikri, jog tikrai išrinkote dviratį, maksimaliai atitinkantį vaiko fizines savybes ir jo poreikius. 

Ratų skersmuo - tikrai ne vienintelis rodiklis, kuris įtakoja vaikiško dviračio pasirinkimą. Vaikiški dviračiai yra klasifikuojami į skirtingus tipus. Dviračio tipo pasirinkimą lemia ne tik vaiko fizinės savybės ar amžius, bet ir jo važiavimo dviračiu įgūdžiai. Dviračiai vaikams dažniausiai skirstomi į šiuos tipus:

  • Balansiniai dviratukai. Dažniausiai balansiniai dviračiai turi 2 ratukus ir visiškai neturi pedalų. Šis dviratis rieda tuomet, kai vaikas paspiria kojomis žemės pagrindą. Pagrindinė šio dviračio paskirtis - išmokyti mažą vaiką laikyti pusiausvyrą. Pusiausvyros laikymas yra sunkiausia užduotis vaikui, kuris mokosi važiuoti dviračiu. Todėl tokio tipo dviratis - idealus mokymo metodas, kuris tikrai padės vaikui lengviau prisitaikyti prie standartinio dviračio.
  • Triratis dviratis. Triračiai, dar kitaip vadinami triratukai yra vaikiški dviračiai, kurie turi tris ratukus. Tokio tipo dviračiai dažniausiai pasižymi pakankamai žemai prie žemės esančio rėmo savybe. Dėl šios priežasties jie yra itin saugūs ir stabilūs. Jų pagalba vaikai gali patogiai ir saugiai važiuoti. Visgi, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog šio tipo dviratis nelavina vaiko pusiausvyros įgūdžių.
  • Dviračiai su papildomais ratukais. Tokio tipo dviračiai - ideali transporto priemonė vaikui, kuris pirmą kartą sėda ant dviračio. Prie dviračio nesudėtingai prisukami papildomi lengvi ratukai suteikia saugumo jausmą ir leidžia vaikui   patogiai mokytis visų važiavimo dviračiu niuansų. Važiavimo metu jis jaučiasi stabiliai ir išvengia susižalojimų. Jam išmokus esmines važiavimo dviračiu taisykles, ratukus galima lengvai nuimti. Todėl tokia transporto priemonė puikiai atlieka tiek mokomosios priemonės, tiek standartinio dviračio paskirtį.
  • Standartinis dviratis. Standartiniai, dviejų ratų dviračiai tinka vaikams, kurie jau moka laikyti pusiausvyrą ir puikiai išmano šios transporto priemonės valdymo taisykles. Standartiniai dviračiai taip pat gali būti įvairių tipų. Berniukams labai patinka šiek tiek žemesnio rėmo BMX dviračiai, kuriais galima atlikti nedidelius triukus. Hibridiniai, tiek parko, tiek miesto trasoms pritaikyti dviračiai - idealūs dviračiai mergaitėms, kurie puikiai tinka pirmosioms išvykoms bet kokioje vietovėje. 

Įvairūs dviračiui skirti priedai ne tik praturtina komplektaciją, bet ir sukuria unikalią dviratės transporto priemonės išvaizdą. Tačiau didžiausia vertybė, kurią patikimai užtikrina tam tikri priedai dviračiui - vaiko saugumas. Atsižvelgiant į vaiko važiavimo patirtį tikrai reikėtų apsvarstyti šių priedų įsigijimą:

  1. Skambutis. Žaismingų figūrėlių formų dviračių skambučiai labai patinka vaikams ir visada patikimai atkreipia dėmesį netikėto įvykio atveju.
  2. Pritvirtinamas krepšys. Jeigu vaikiškas dviratis yra su bagažine priekyje arba gale, tuomet šis priedas nėra būtinas. Tačiau prie vairo tvirtinami krepšiai - puikus sprendimas bagažinės neturinčiam dviračiui, kuris leidžia vaikui patogiai ir saugiai vežti savo reikmenis.
  3. Mokomasis laikiklis. Šis aksesuarą pravartu rinktis tuomet, kai nuo dviračio nuimami papildomi ratukai. Aukščio reguliavimo funkciją turintis laikiklis padeda tėveliams išlaikyti dažnai nestabiliai važiuojančio vaiko balansą.
  4. Nešimo diržas. Būna ir taip, kad mažasis dviratininkas pavargsta ir nenori niekur važiuoti. Tokiu atveju, nešiojimo diržas tikrai bus naudingas. Jis suteikia galimybę patogiai nešti vaiko dviratuką ant peties.
  5. Vaikiška gertuvė. Mažesnių matmenų, specialiai mažoms vaiko rankytėms pritaikyta gertuvė numalšins daug įspūdžių patyrusio vaiko troškulį. 
  6. Vaikiškas šalmas. Saugumas yra pirmoje vietoje, to - nenuneigs niekas. Kuo mažiau nelaimių važiuojant dviračiu, tuo laimingesnis ir mažasis dviratininkas, ir, savaime suprantama, jo tėveliai. 

Mūsų asortimente rasite pačių įvairiausių priedų ir dviračių aksesuarų vaikams, kuriais mielai naudojasi net ypač išrankų skonį turintys mažieji dviratininkai. Išraiškingos spalvos, originalios formos, animacinių filmukų herojais praturtintas dizainas - tai, į ką vaikai visada atsižvelgia ir apie ką mes tikrai pagalvojome. Taigi, jeigu norite savo vaikui užtikrinti saugią kelionę būtinai atkreipkite dėmesį ne tik platų vaikiškų dviračių pasirinkimą, bet ir saugumą garantuojančius aksesuarus bei dviračiui skirtus priedus. 

Įvairūs dviračiui skirti priedai ne tik praturtina komplektaciją, bet ir sukuria unikalią dviratės transporto priemonės išvaizdą. Tačiau didžiausia vertybė, kurią patikimai užtikrina tam tikri priedai dviračiui - vaiko saugumas. Atsižvelgiant į vaiko važiavimo patirtį tikrai reikėtų apsvarstyti šių priedų įsigijimą:

Mūsų asortimente Jūsų laukia vaikiški dviračiai, pritaikyti įvairaus amžiaus, skirtingą skonį bei poreikius turintiems mažiesiems dviratininkams. Galite būtų tikri, kad internetinėje Decathlon parduotuvėje rasite viską, ko trokšta vaiko širdis, o galbūt ir šiek tiek daugiau. Jeigu nesate tikri dėl savo pasirinkimo, visada kviečiame apsilankyti mūsų fizinėse parduotuvėse, kuriose Jus pasitiks noriai patarimus dalinanti komanda. Internetinėje parduotuvėje taip pat galite užduoti Jums rūpimus klausimus, į kuriuos kaip įmanoma skubiau atsakys kompetentingi konsultantai.

Vaikiškas dviratis - svarbus vaikystės simbolis, tad jo pasirinkimui būtina skirti ypatingą dėmesį. Tikrai rekomenduojame įdėmiai įvertinti dviračių technines savybes ir matmenis, bet galutinį sprendimą lai atlieka vaikai. Juk dviratis vaikui reiškia gerokai daugiau, nei įprastą transporto priemonę. Neribokite vaiko fantazijos, nes bet kuriuo atveju mūsų asortimente jie rinksis tik iš kokybiškų ir estetiškai patrauklių modelių.

Dviračiai, kurių padangos yra papildytos šviesą atspindinčiomis juostelėmis ir bagažine - pasirinkimas, kuris užtikrins ne tik įspūdingą, bet ir saugią vaiko kelionę. Motorinius įgūdžius lavinantys balansiniai dviratukai puikiai tiks mažiausiems, vos kelių metų amžiaus dviratininkams. Ergonomiško dizaino miesto dviračiai neabejotinai patiks paauglystės sulaukusiems vaikams, norintiems turėti stilingą transporto priemonę. O itin tvirtu plieno rėmu išsiskiriantys BMX dviračiai neabejotinai pateisins avantiūras mėgstančių berniukų lūkesčius. 

Visi vaikiški dviračiai, kuriuos rasite mūsų asortimente atitinka aukštus kokybės standartus. Dėl šios priežasties Jūsų vaikai galės važinėti stabilia ir nepriekaištingai savo paskirtį atliekančia transporto priemone. O Jums nereikės rūpintis dažnais dviračio remonto ar juolab dviračio keitimo procesais. Ne mažiau nei aukšta kokybė, mūsų klientus džiugina ir racionali vaikiškų dviračių kaina. Puikiai suprantame, kad mažieji dviratininkai labai sparčiai auga. Todėl savo klientams stengiamės pateikti palankiomis kainomis pagrįstus vaikiškų dviračių pasiūlymus. Greitai augantiems vaikams tikrai nereikia pirkti labai brangios dviratės transporto priemonės, bet , žinoma, į kokybę atsižvelgti būtina. Nusistovėjus vaiko ūgiui galima investuoti ir į šiek tiek brangesnį dviratį, nes tikrai tikėtina, kad toks dviratis ištikimai tarnaus metų metus. Visai nesvarbu, ar ieškote finansiškai palankiausio, ar prabangesnio modelio - mūsų parduotuvėje tikrai galėsite pasirinkti toli gražu ne iš vieno varianto.