Slėpti filtrus
Filters 0
Užsisakykite iki:
Filters 0

Nors MTB dviračiai dažniausiai siejami su važinėjimo potyriais kalnuose, tačiau šių dviračių panaudojimo galimybės gerokai platesnės. MTB dviračiai, dar kitaip vadinami kalnų dviračiai - transporto priemonė, kuri nesudėtingai susitvarko su pačių įvairiausių trasų iššūkiu. Išskirtiniu manevringumu pasižymintys kalnų dviratis puikiai savo paskirtį atlieka miško takeliuose, daug kliūčių turinčiose trasose ar vietovėse, kuriose ypač svarbus geras sukibimas su kelio danga. Stabilumas, tvirtumas, puiki amortizacija ir manevringumas - pagrindiniai MTB dviračių privalumai, kurie nepalieka abejingų. Mūsų asortimente - nepriekaištingos kokybės moteriški, vaikiški ir vyriški kalnų dviračiai, kurie leidžia mėgautis avantiūrų kupina, tačiau saugia kelione bet kokioje trasoje. 

Tiek elektriniai, tiek kojų pagalba valdomi kalnų dviračiai yra pasitikėjimo vertas sąjungininkas važiuojant įvairiais keliais.  Kalnų dviračiai turi begalę pranašumų, tačiau iš esmės tokio tipo dviračiai sukurti tam, kad šia transporto priemone būtų įmanoma lengviau įveikti net ir važiavimui nepritaikytas trasas. Tokie dviračiai net ir sudėtingose situacijose leidžia jaustis saugiai ir komfortabiliai. Tačiau norint patirti maksimalų važiavimo komfortą, reikia įvertinti dviračio komplektaciją ir tam tikrus parametrus.  Pagrindiniai rodikliai, kurie padės patikrinti, ar pasirinktas dviratis atitinka individualius poreikius yra šie: 

Kalnų dviračio tipas

Įprastai kalnų dviračiai yra skirstomi į du pagrindinius tipus - pilnos amortizacijos (angl. Full Suspension) ir dalinės amortizacijos (angl. Hardtail). Pilnos amortizacijos dviračiai yra universalesni. Taip pat jie suteikia daugiau galimybių. Pilnos amortizacijos kalnų dviračiai išsiskiria itin patikimais stabilumo rodikliais kylant į viršų ir leidžiantis žemyn. Tokie dviračiai skirti sudėtingoms trasoms, kuriose yra labai daug kliūčių. Dalinę amortizaciją turinčius dviračius rekomenduojama rinktis pradedantiesiems arba žmonėms, kurie planuoja važiuoti mieste ar lygesnėse trasose. Šie dviračiai yra lengvesni ir efektyvesni minimo procese, nei pilną amortizaciją turintys kalnų dviračiai. 

Rėmas

Kalnų dviračiai paprastai būna aliuminio arba karboninio (anglies pluošto) rėmo. Nors aliuminio rėmo dviračiai yra gerokai pigesni nei karboninio, tačiau jie turi savų privalumų. Kalnų dviračiai aliuminiu rėmu yra lengvi, stabilūs ir tvirti. Aliuminio rėmą turinčiais kalnų dviračiais patogiai galima važiuoti tiek kalnu, tiek bet kokia kita trasa. Dėl patrauklaus kainos ir kokybės santykio šie dviračiai puikiai pateisina daugelio žmonių poreikius. Karboninio rėmo dviračiai, kitaip vadinami anglies pluošto kalnų dviračiai - pasirinkimas, ieškantiems ypatingos kokybės ir komforto. Karboninį rėmą turintys dviračiai pasižymi išskirtiniu lengvumu. Taip pat jie dažniausiai turi itin daug pavarų, kurios reikšmingai palengvina važiavimo sąlygas ypač sudėtingomis trasomis. Karbono rėmo dviračiai idealiai sugeria smūgius važiavimo metu, tačiau visi šio dviračio privalumai dažnai būna išreikšti išties solidžia finansine išraiška.

Ratų dydis

Tiek vyriški, tiek moteriški dviračiai kalnams turi skirtingo dydžio ratus. Šiuo metu patys optimaliausi ir populiariausi - 27.5 colių ratai. Tokius ratus turintis dviratis puikiai susitvarko su statesnėmis nuokalnėmis ir pakankamai sudėtingomis trasomis. Lyderiaujančio pasirinkimo pozicijas užima ir 29 colių ratai. Kalnų dviračiai su 29 colių ratais padeda išvystyti didesnį greitį, todėl šio tipo dviračiai yra puikus pasirinkimas lygioms trasoms.

Komplektacija

Geresnė dviračio komplektacija visada užtikrina didesnį važiavimo komfortą. Tačiau kuo geresnę komplektaciją dviratis turės - tuo didesnių finansių išlaidų jis pareikalaus. Aukščiausia kokybe pagrįsti kalnų dviračiai dažniausiai turi itin daug pavarų. Taip pat jų rėmas dažniausiai būna ne aliuminis, o karboninis. Geriausių gamintojų kalnų dviračiai visada išsiskiria nepriekaištinga sudėtimi. Shimano MTB dviračio detalės, diskiniai hidrauliniai stabdžiai ir dar daug papildomų privalumų tikrai rasite aukščiausius kokybės standartus atitinkančioje kalnų dviračio komplektacijoje. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog pigiau įsigijus šiek tiek prastesnės komplektacijos, tačiau kokybišką MTB dviratį, negalima mėgautis komfortabiliais važiavimo procesais.

Kelionė dviračiu - malonumas, kuriam tikrai sunku atsispirti. Dviratis yra transporto priemonė, kuri dovanoja turiningą laisvalaikį ir adrenalino kupinus nuotykius. Dviračiai puikiai tinka ir vaikams, ir suaugusiems. O kalnų dviračiu galima ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir keliauti į kalnus ar kitas avantiūristiškas keliones. Mūsų  parduotuvėje puikuojasi geriausi kalnų dviračiai už racionalią kainą, todėl tikrai turėsite iš ko pasirinkti.  Decathlon kalnų dviračių bei kalnų dviračių įrangos asortimentas pateisins visų klientų poreikius. Net neabejojame, kad tinkamus kalnų dviračius mūsų parduotuvėje pavyks išsirinkti žmonėms, kuriems itin aktuali optimali dviračių kaina. Tikrai turime ką pasiūlyti ir tiems klientams, kurie labiau atsižvelgia į nepriekaištingą dviračio komplektaciją. Suprantame, kad dviračio pasirinkimas priklauso nuo daugelio veiksnių. Dėl to skirtingi Decathlon kalnų dviračiai paprastai turi visiškai skirtingą komplektaciją, kuri įtakoja itin plačias dviračių kainų gaires. O užsukę į mūsų internetinę parduotuvę, nesudėtingai galite įsitikinti tuo patys.