Slėpti filtrus
Filters 0
Užsisakykite iki:
Filters 0

Norint mėgautis komfortabiliais ir saugiais žygiais, reikia pasirūpinti funkcionalia, įvairioms žygiavimo sąlygoms pritaikyta apranga ir avalyne. Vykstant į itin vyrišką užsiėmimą - medžioklę, taip pat neapsieinama be nelygiam reljefui pritaikytų medžioklinių ar žygio batų. Mūsų parduotuvėje pateikiama tikrai solidi, žygiavimui skirtos avalynės, įvairovė. Vyriški žygio batai, turistiniai batai, drėgmei atsparūs medžiokliniai batai, įvairių modelių sandalai, žieminiai batai ir kito tipo avalynė, pateisinanti net itin specifinius žygeivio poreikius. Įvairioms žygiavimo trasoms, medžioklei ir kitiems aktyviems užsiėmimams subalansuoti batai, kuriuos rasite mūsų asortimente, leidžia pasiruošti skirtingoms situacijoms gamtoje ir užtikrina  komforto jausmą viso žygiavimo metu. Decathlon avalynės bei aprangos asortimentą sudaro visame pasaulyje atpažįstami prekių ženklai, kurių kokybė niekada nenuvilia. Norėtume pabrėžti, kad aukštos kokybės žygeivių batelius mūsų parduotuvėje galima įsigyti itin racionaliomis kainomis, o kas gali būti geriau už nepriekaištingą kainos ir kokybės santykį?

Visų pirma, kiekvienam žygeiviui reikėtų suvokti, kad speciali avalynė žygio metu yra ne privalumas, o neišvengiama būtinybė. Žygiavimo metu neretai susiduriama su pavojingomis, nesaugiomis trasomis, kurios gali įtakoti įvairias traumas ar sužalojimus. Avint vyriškus žygio batus, šių nelaimių riziką galima maksimaliai sumažinti. Bene visi kokybiški žygio batai vyrams ir moterims pasižymi ypatingomis savybėmis, kuriomis tikrai negali pasigirti įprasta, laisvalaikio avalynė:

Pado protektorius

Įprasto, laisvalaikiui skirto bato padas dažniausiai yra lygus arba su labai mažu protektoriumi. Tokie batai nėra saugus pasirinkimas žygiuojant uolėtomis trasomis, nelygiu reljefu, kopiant į įkalnę ar leidžiantis nuo kalno. Beveik visi žygio batai turi ženkliai patikimesnį protektorių. Tik žygio batams būdingas protektorius pasirūpina, kad padas stabiliai sukibtų su nelygiu reljefu ir būtų užtikrinta maksimali apsauga nuo slydimo. Todėl pasirinkę žygio batelius, galėsite save apsaugoti nuo nesaugių judesių bet kokio žygio metu ir patogiai judėti įvairiomis žygiavimo sąlygomis.

Kojos apsauga

Išsiruošus ilgai kelionei į kalnus ar žygiavimo metu nešant sunkią kuprinę, reikėtų pasirūpinti gera kojos atrama. Įprasti sportinių batelių modeliai yra patogūs, tačiau jie nesuteikia patikimos atramos ir neapsaugo nuo įvairių traumų. Norint užtikrinti gerą, stabilią atremtį kojai, galima rinktis kulkšnis dengiančius žygiavimo batelius. Kulkšnis dengiantys batai suteikia efektyvią atramą ir padeda išvengti čiurnos patempimo.

Atsparumas vandeniui

Galite būti tikri, kad kokybiški alpinistiniai batai arba žygio batai bus atsparūs vandeniui ir drėgmei (angl. waterproof). Kasdieniams pasivaikščiojimams skirti vyriški batai nėra pritaikyti drėgnai aplinkai, jie greitai sušlampa ir ilgą laiką išlieka drėgni. Žygio batai dažniausiai turi unikalų pamušalą, apsaugantį nuo drėgmės, purvo ir vandens. Avint tokį batų modelį, drąsiai galima žygiuoti net ir drėgnuoju sezonu, pelkėmis ar purvynais, ir visiškai nesušlapti kojų.

Unikali gamybos technologija

Žygio batai yra gaminami visiškai kitokia technologija, nei įprasti sportiniai ar laisvalaikio batai. Patikimi gamintojai visada pasirūpina, kad batai būtų pagaminti tik iš kvėpuojančių, lengvų, plyšiams ir įtrūkimams atsparių medžiagų. Žygio batai dažniausiai turi pakankamai lankstų padą, kuris leidžia kojoms judėti lengvai ir natūraliai. Didelė dalis žygiams skirtos avalynės gali pasigirti ir amortizuojančiu tarpupadžiu, kuris patikimai sugeria, silpnina smūgių pojūtį. Šios avalynės vidpadis padeda palaikyti gerą oro cirkuliaciją bate ir apsaugo koją nuo perkaitimo. Net jeigu nesate tolimų, sudėtingų žygiavimo trasų gerbėjas, tokio tipo avalynę lengvai priderinsite ir savo kasdienybėje.

Savaime suprantama, kad renkantis tokią avalynę, visų pirma, reikėtų atkreipti dėmesį į jos patogumą. tačiau labai svarbu įvertinti ir individualius žygiavimo įpročius. Žygiavimas - itin plati sąvoka, kuria galima apibūdinti ir ilgą pasivaikščiojimą lygiomis trasomis ir avantiūristines keliones į aukščiausius kalnus. Priklausomai nuo to, kokius žygius planuojate įveikti, reikėtų pasirinkti ir tinkamą žygio batų modelį. Trumpai aptarkime, kokį specializuotos avalynės tipą reikėtų rinktis konkrečiais žygiavimo atvejais:

  • Žygio batai kasdieniams pasivaikščiojimams. Norint žygiuoti, tikrai nebūtina keliauti į ilgą kelionę ar ieškoti atokaus gamtos kampelio. Kasdieniams žygių užsiėmimams puikiai tinka ir netoliese esantis miškas, parkas ar kita nesudėtinga trasa. O tvirti, komfortabilūs kelioniniai batai tikrai suteiks didesnį žygiavimo komfortą. Renkantis žygio batus, kasdieniams žygiavimams, reikėtų rinktis pakankamai universalų, įvairioms oro sąlygoms pritaikytą batų modelį. Jeigu žygiais norite mėgautis ne tik šiltuoju metų laikų, tuomet tikrai pravers ir pašiltini, vyriški žieminiai žygio batai. Šiek tiek paaukštinti (angl. mid) odiniai batai - geras pasirinkimas vyraujant lietingam, drėgnam klimatui. Šiek tiek aukštesni batai ne tik suteikia puikią atremtį kojai, bet ir efektyviai apsaugo nuo vandens patekimo į bato vidų.
  • Medžioklei pritaikyti batai. Renkantis avalynės tipą medžioklei, reikėtų pasidomėti batų padu ir įsitikinti, kad jis yra pritaikytas nelygiam reljefui ar krūmuotiems paviršiams. Medžioklėje pasivaikščiojimai vyksta itin nestandartinėmis, daug kliūčių turinčiomis trasomis, kuriose kojos greitai pavargsta. Todėl išsiruošus į ilgus medžioklės žygius, rekomenduojama rinktis batus turinčius gerą atramą ir amortizavimą. 
  • Žygio batai alpinizmui. Renkantis alpinizmo batus, labai svarbu atkreipti dėmesį į pado protektorių. Renkantis įprastus turistinius batus, nesudėtingoms trasoms, pado sukibimo su žeme rodikliai nėra labai svarbūs. Žygiuojant kalnuose - žygio batai su storu protektoriumi yra svarbiausias privalumas, leidžiantis saugiai ir stabiliai judėti įvairiais kalnuotais paviršiais bei išvengti slydimo.

Kurie žygio batai bus geriausi ir patogiausi, kiekvienas žygeivis turėtų nuspręsti individualiai, atsižvelgdamas į savo laisvalaikį ir žygiavimo įpročius. Renkantis sportbačius, pakanka žinoti savo pėdos dydį bei išsirinkti patinkantį batų dizainą. Žygių avalynės pasirinkimą lydi šiek tiek griežtesnės taisyklės, tačiau nuoširdžiai tikime, kad peržiūrėję mūsų pasiūlymus, tikrai rasite funkcionalius ir kokybiškus žygio batelius, kurie Jūsų žygiavimo įprastais batais komforto lygį akimirksniu pakels nuo 0 iki 10. 

Džiaugiamės galėdami vyriškos auditorijos klientams suteikti itin platų, žygiavimams skirtos avalynės, asortimentą. Kiekvienas batų modelis, kurį rasite mūsų parduotuvėje, garantuoja komfortą ir saugumą nesudėtingais, vidutiniais ir ypač sunkiais žygiais. Patyrusių žygeivių komplimentų visada sulaukia odiniai (angl. leather) Columbia vyriški lygumų batai, puikiai prisitaikantys prie įvairių neasfaltuotų takų ir garantuojantys visapusišką komfortą. Žygiavimui skirtų vyriškų batų asortimentą papildo ir vandeniui atspari, medžioklinė avalynė. Nemaža dalis medžioklinių batų, kuriuos siūlome savo klientams, turi specialius Vibram padus, užtikrinančius komfortą einant įvairiais reljefais, drėgnomis ir sausomis sąlygomis. Mūsų parduotuvėje visi žygeiviai neabejotinai ras ir itin funkcionalių, įvairaus stiliaus drabužių, pritaikytų įvairiems sezonams. 

 Klientams, kurie pasirenka nuotolinį apsipirkimo būdą, galime pasiūlyti patogų ir operatyvų pristatymą. Visų prekių pristatymas įgyvendinamas per Omniva paštomatus, 5-6 dienų laikotarpyje. Puikiai suprantame, kad perkant internetu, ne visada iš pirmo karto pavyksta išsirinkti tinkamą batų dydį ar modelį, todėl savo klientams sudarome ir palankias grąžinimo sąlygas. Prekių grąžinimas per 365 dienas - dar vienas unikalus pasiūlymas, skirtas visiems Decathlon klubo nariams. Stengiamės savo parduotuvės lankytojams ne tik pasiūlyti platų, racionalia kaina išreikštą prekių asortimentą, bet ir sudaryti pačias palankiausias grąžinimo ir pristatymo sąlygas. O šie privalumai garantuoja, kad apsipirkimas mūsų parduotuvėje bus malonus ir rezultatyvus.